UTAZÁS

9 eldugott hely, amiről talán nem is hallottál - Ide nyugodtan elbújhatsz, ha eleged van a modern világból

Ha szeretnél elszakadni a XXI. század modern, ám stresszes életvitelétől, egy eldugott helyre tett látogatás tökéletes módja annak, hogy leereszd a fáradt gőzt. Ne várj repülős utakat: készülj napokon át tartó hajózásra az óceánon, több kilométeres hegyek megmászására, illetve kanyonokba való leereszkedésről.

Ne hidd, hogy lesznek ott szupermarketek, WiFi, vagy egyáltalán pénz. Mutatjuk a legelzártabb úticélokat a világon, hogy tudd, hova kell menni, ha eleged van az emberekből.

6. Siwa-oázis: A legelzártabb oázis

Ez az eldugott ékszerdoboz évszázadokon át rejtőzött Egyiptom nyugati sivatagjában. A tenger szintje alatt található, 50 kilométerre a líbiai határtól és körülbelül 560 kilométerre Kairótól. Ahhoz, hogy eljuss ide, éjszakai buszra kell szállnod, vagy bérelned kell egy autót. Mivel mindentől távol van, az itteniek megőrizhették berber kultúrájukat és siwan nyelvüket. Nyilván itt nem lesz jó a térerő, de kinek is lenne rá szüksége, ha egész nap pálmafákban gyönyörködhetne, alámerülhetne Kleopátra fürdőjében és ellátogathatna Ámon orákulumához, és mindeközben helyben termesztett datolyát és olívabogyót ehetne.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL