UTAZÁS

9 eldugott hely, amiről talán nem is hallottál - Ide nyugodtan elbújhatsz, ha eleged van a modern világból

Ha szeretnél elszakadni a XXI. század modern, ám stresszes életvitelétől, egy eldugott helyre tett látogatás tökéletes módja annak, hogy leereszd a fáradt gőzt. Ne várj repülős utakat: készülj napokon át tartó hajózásra az óceánon, több kilométeres hegyek megmászására, illetve kanyonokba való leereszkedésről.

Ne hidd, hogy lesznek ott szupermarketek, WiFi, vagy egyáltalán pénz. Mutatjuk a legelzártabb úticélokat a világon, hogy tudd, hova kell menni, ha eleged van az emberekből.

4. Supay Village, Arizona: Egy autentikus, eldugott ékkő

A Havasu-kanyon mélyén található Supay Village a központja a 208 lélekszámú Hasaupai Indián Rezervátumnak. Ha el szeretnél jutni ide, készülj, mert hosszú útnak nézel elébe. Ide nem vezetnek utak, csakis helikopterek, illetve egy 12 kilométer hosszú ösvény. Olyan nehéz megközelíteni, hogy az Egyesült Államok Földművelésügyi Hivatala a legelzártabb közösségek egyikének nyilvánította. Mégis megéri a fáradozást ellátogatni ide, hiszen az egyik legcsendesebb helyet csodálhatod meg a világon. A havasupay törzs öntözéses földművelésből és vadászatból él, vizüket természetes zuhatagok biztosítják. A külvilággal is fenntartják a kapcsolatot: postájukat öszvérekkel szállítják.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL