UTAZÁS

9 eldugott hely, amiről talán nem is hallottál - Ide nyugodtan elbújhatsz, ha eleged van a modern világból

Ha szeretnél elszakadni a XXI. század modern, ám stresszes életvitelétől, egy eldugott helyre tett látogatás tökéletes módja annak, hogy leereszd a fáradt gőzt. Ne várj repülős utakat: készülj napokon át tartó hajózásra az óceánon, több kilométeres hegyek megmászására, illetve kanyonokba való leereszkedésről.

Ne hidd, hogy lesznek ott szupermarketek, WiFi, vagy egyáltalán pénz. Mutatjuk a legelzártabb úticélokat a világon, hogy tudd, hova kell menni, ha eleged van az emberekből.

2. Szent-Ilona sziget: Ahol Napóleon az utolsó napjait töltötte

Ez az a hely, ahol Napóleon a száműzetését töltötte, és meghalt 1821-ben. Nem csoda, hogy ide küldték: ez a vulkanikus sziget az Atlanti-óceánon található, 4000 kilométerre Brazília- és 3300 kilométerre Angola partjaitól. 1502-ben João da Nova portugál tengerész fedezte fel, nevét Konstantinápolyi Ilona után adta neki. Azóta is kikötőként szolgál az Ázsiából és Dél-Afrikából Európába tartó hajóknak. Manapság 4088 telepes, katona, illetve rabszolgák leszármazottjai hívhatják a helyet otthonnak. Bár rendkívül elzárt, van áram, internet és egy új építésű repülőtér is, valamint színes kulturális élet.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL