UTAZÁS

9 eldugott hely, amiről talán nem is hallottál - Ide nyugodtan elbújhatsz, ha eleged van a modern világból

Ha szeretnél elszakadni a XXI. század modern, ám stresszes életvitelétől, egy eldugott helyre tett látogatás tökéletes módja annak, hogy leereszd a fáradt gőzt. Ne várj repülős utakat: készülj napokon át tartó hajózásra az óceánon, több kilométeres hegyek megmászására, illetve kanyonokba való leereszkedésről.

Ne hidd, hogy lesznek ott szupermarketek, WiFi, vagy egyáltalán pénz. Mutatjuk a legelzártabb úticélokat a világon, hogy tudd, hova kell menni, ha eleged van az emberekből.

1. Palmerston-sziget: Egy családi sziget

A Palmerston-sziget egy korall atoll a Cook-szigetcsoport területén a Csendes-óceánon, felfedezője James Cook kapitány volt. Henry Temple, Palmerston második vikomtja után nevezte el.
Első lakói a gloucestershire-i William Marters és három polinéz felesége volt, akik 1863-ban érkeztek ide. A sziget mind a 62 lakója tőlük származik. Van itt egy telefonfülke, napi két órában elektromosság és internet-hozzáférés, de semmi több. Nincs repülőtér, és hajók is évente egyszer vagy kétszer kötnek csak ki itt. Nincsenek boltok sem, de nem is baj: pénzt ugyanis nem használnak, csak a külvilággal való kapcsolattartáshoz. Találsz itt egy utcát, egy templomot, 2 nyilvános vécét, egy rendőrt, illetve rengeteg halat és kókuszt.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL