UTAZÁS

10 rémisztő vallási szentély, melyet látnod kell, ha borzongani akarsz

Már őseink is kíváncsiak voltak arra, hogy vajon mi történhetett szeretteikkel a haláluk után. Mivel az emberi fantáziának semmi nem szabhat határt, bizony fel is merült néhány igazán zavarba ejtő lehetőség. Éppen ezért magától értetődő, hogy a szentélyek és templomok komorságba burkolózva figyelmeztetnek arra, hogy mi történik, ha egyszer elhagyjuk földi létünket.

.

 

7. Osore Hegy - Japán

Az Osore Hegy (vagy Osorezan Hegy) Japán legszentebb helyei közé tartozik és egyben a pokol egyik bejáratának számít – szó szerinti fordításban a „Rettegés hegye”. A hegy egy vulkáni síkságon fekszik, a levegőben a kén szagát érezni, a mélyedésekkel teli hely gőzt és forró vizet lövell ki, és a közeli tónak is beteges színe lett a kéntől, mely mérgezi a levegőt. Ezt végig olvasva nem véletlenül hívják a pokol bejáratának. A legenda szerint az átkelni próbáló lelkek között halott gyermekek is vannak, illetve a meg nem született kisgyermekek lelkei, akik kőhalmokat építenek a parton annak érdekében, hogy átkeljenek a túlsó oldalra. A komplexum körüli szobrok Jizo-t, a védelmező lelket ábrázolják, aki megpróbálja távol tartani a gonoszt a gyermekektől, és a kis szikláktól. A szülők, akik elvesztették gyermekeiket, gyakran visznek kavicsokat arra a helyre, felajánlásképpen, abban a reményben, hogy ezek jó szolgálatot tesznek a lelkeknek az „átkelésben”.

Maga a szentély, a part, a puszta teljesen elnéptelenedett… minden ajándékokkal borított, melyet a szülők a gyermekek lelkeinek vittek oda. Kis színes szélkerekek tarkítják a tájat, végig pénzérmékkel, csokoládéval, cukorkákkal és apró játékokkal. A hagyomány szerint, az Osore Hegy kis hídja mindenki sorsa. Ez vezet át a túlvilágra, és akik helyesen éltek, könnyen át tudnak rajta kelni, akik viszont gonoszak, még csak látni sem fogják.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL