UTAZÁS

10 legendás elveszett város, amelyek valóban léteztek - Hihetetlen, mégis így van!

Soha nem találták meg az elsüllyedt Atlantiszt, El Dorádó arany utcáit vagy Shangri-La hegyeit. Ám vannak helyek, amelyek nem csak a fantázia szüleményei. Az alábbi létező városokhoz igazán különleges mítoszok kapcsolódnak, és a mai napig sok legenda övezi őket.

3.   Nagy Zimbabwe – Afrikai középkori vára

A 16. század elején portugál felfedezők szerint sok legenda fűződött a városhoz. A bennszülöttek elmesélték nekik, hogy valaha állt itt egy kőerőd, amely a fák fölé magasodott és „Symbaoe”-nak nevezték.  Akkoriban az emberek nem értettek az építészethez és írástudatlanok voltak, ezért sokan az ördög művének tulajdonítják az épület létrejöttét.

Az európaiak évszázadokon keresztül úgy gondolták, hogy Symbaoe csak egy legenda volt. Aztán a 19. században felfedeztek egy kastélyt, amelynek a fala több mint 11 méter magas volt. A kastélyt anno egy időszámításunk előtt 900 évvel élő afrikai törzs építette, és a világ minden tájáról találhatók itt arab érmék, perzsa kerámia és még a Ming-dinasztia kincsei is. Mindez a más országokkal folytatott kereskedelem nyomán került ide.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL