UTAZÁS

10 hihetetlen műemlék, ami az emberi ostobaság miatt nem maradhatott fent!

Biztosan te is hallottál már olyasmiről, hogy az ember sok fontos műemléket tönkretett az évszázadok során. Ám itt többről van szó, mint néhány elkallódott könyv. Vannak ugyanis olyan műemlékek, amelyeket háború, vandalizmus vagy csak az emberi ostobaság pusztított el, ami újra és újra bebizonyítja azt, hogy az ember az utolsó faj a világegyetemben, akire valami értékeset lehet bízni.

3.  Nauru paradicsoma

Ez az apró szigetország, Nauru, Ausztrália egyik legismertebb szigetcsoportjai közé tartozik, ami egy évszázaddal ezelőtt még úgy volt ismert, mint a Paradicsom. Az európaiak először a 18. században fedezték fel, ekkor trópusi növényzet borította, ami buja és sűrű volt, emiatt elnevezték „kellemes szigetnek” Még ma is sok olyan, turisták által készített kép készül itt, amik annyira tökéletesek, hogy mindenki arra gondol, hogy Photoshoppal csinálták.

A fenti képen azonban Nauru olyan, mint amilyen ma is, egy kopár halom kő, minden élet nélkül. Sajnos a „kellemes sziget” és annak lakossága közvetlenül az egyik legnagyobb foszfát lelőhely fölött élt. 1900-ban a különböző gyarmatosító hatalmak teljesen kifosztották a szigetet. 1960-ban, amikor Nauru kikiáltotta a függetlenségét, az új kormány továbbra is jogot formált a szigetre, és bár Nauru ma még technikailag létezik, az, amibe korábban az első hajósok beleszerettek, az a hely már nincs.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL