UTAZÁS

10 hely a világban, amely bármikor eltűnhet a föld színéről

A világ legnagyszerűbb csodái közül némelyik történelmi hely, mely évszázadok vagy évezredek óta létezik. Sokat közülük azonban évszázadokig nem ismert az emberiség. A városiasodásnak, a természeti katasztrófáknak és a környezetszennyezésnek köszönhetően úgy néz ki, hogy ezeknek a történelmi helyeknek az évszázad végére teljesen nyoma vész.

{KEPGALERIA}

Hisham Palotája

Hisham palotáját a homok alá temették, időszámításunk előtt 747-ben, és egészen addig ott maradt, míg egy palesztin régész, D.C. Baramki, el nem kezdte kiásni, 1934-ben. Sajnos a történészek attól tartanak, hogy a hely már nem marad meg az elkövetkezendő 100 éven belül. Nyugtalanító, hogy senki sem biztos abban, hogy mi akar lenni ez a Hisham Palotája. Amikor eltűnt, úgy tűnt, hogy a történelmi szövegekből is eltűnt. Az egyetlen utalás egy edénytöredék volt, rajta a Hisham névvel.

Baramki munkatársa, Robert W. Hamilton bebizonyította, hogy a palota II. Al-Walid kalifa tulajdona volt. Amit biztosan tudunk, az, hogy a korai VIII. században épült és egy erős földrengés rombolta le. Sajnos soha nem fogjuk megtudni a palota titkait. A szomszédos Jerikó városából masszív terjeszkedés fenyegette, és nagyon törékeny volt a természeti elemek számára, miután olyan sokáig a homok alatt volt. Újra keresik azt a területet, ahol el lett ásva.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL