UTAZÁS

10 hely a világban, amely bármikor eltűnhet a föld színéről

A világ legnagyszerűbb csodái közül némelyik történelmi hely, mely évszázadok vagy évezredek óta létezik. Sokat közülük azonban évszázadokig nem ismert az emberiség. A városiasodásnak, a természeti katasztrófáknak és a környezetszennyezésnek köszönhetően úgy néz ki, hogy ezeknek a történelmi helyeknek az évszázad végére teljesen nyoma vész.

{KEPGALERIA}

Chersonesos Régészeti Ásatás

Bár ez a mostani Ukrajnában található, délnyugatra, a Krím félszigeten, Chersoneos tulajdonképpen egy görög hely, melyet időszámításunk előtt 300 és 200 között alapítottak.
Habár olyan, mint most Ukrajna, de soha nem volt egy békés hely. Az egyik relatíve demokratikus társadalomnak számított, de a történelmi feljegyzések szerint ez a városállam mindig is háborúban állt a szkítákkal és a Római Birodalommal. Később elveszítette függetlenségét. Az V. században, a legtöbb görög épület és templom le lett rombolva, amint a kereszténység lett a domináns vallás. Bár a Bizánci Birodalom része lett, ez nem mentette meg a társadalmat, nomád törzsek rabolták ki és égették porrá nyolc századdal később.

A Szovjetunió fedezte fel ezt a helyet, aztán az 1800-as években hozzácsatolták a Krímhez.

Szigorúan védett volt és újjáépítették, az orosz történelem legfontosabb helyszíne lett, melyet orosz történészek és régészek tanulmányoztak. Mostanság természeti és emberi támadásoknak van kitéve, mint pl. tengerparti erózió, környezetszennyezés, nem beszélve városburjánzás romboló erejéről.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL