UTAZÁS

10 hely a világban, amely bármikor eltűnhet a föld színéről

A világ legnagyszerűbb csodái közül némelyik történelmi hely, mely évszázadok vagy évezredek óta létezik. Sokat közülük azonban évszázadokig nem ismert az emberiség. A városiasodásnak, a természeti katasztrófáknak és a környezetszennyezésnek köszönhetően úgy néz ki, hogy ezeknek a történelmi helyeknek az évszázad végére teljesen nyoma vész.

{KEPGALERIA}

Olympia

Amikor az ókori Görögországra gondolunk, leginkább a görög istenek, Spárta, vagy az olimpia jut eszünkbe. Mindenki tudja, hogy az olimpiát a görögök találták ki, de nem sokan ismerik a várost, ahol ezt kitalálták. Olympia területét sokféle kultúra vette birtokba az évek során, akik rengeteg különböző istenséget imádtak, Kronosztól, a Titánok Királyától, egészen a vágy és szépség istennőjéig, Afroditéig. Az idők során egy kultusz kisajátította teljesen a várost az istenének, az olimpyaiak uralkodójának, magának Zeusznak.

A városban majdnem minden az ő tiszteletére lett kitalálva, a varázslatos 13 méteres arany és elefántcsont szobortól kezdve (mely sajnos már nincs többé), az olimpiai játékokig. Manapság az olimpiai láng még mindig ég a városban és mindig oda viszik, ahol éppen az olimpiai játékokat megtartják. Ironikus, hogy pont a tűz az, amitől veszélybe került az olimpiai játékok valódi helyszíne. 2007-ben sok gyújtogatás történt, és a tűzvész gyorsan terjedt, több mint 60 embert ölt meg. A tüzet a tűzoltók éppen hogy csak vissza tudták tartani, nehogy elpusztítsa a történelmi várost. A globális felmelegedés miatt egyre több helyen vannak tüzek és egyre erősebbek, egyre pusztítóbbak, és minden erőt be kell vetni a megakadályozásukra, ám gyakran hiába.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL