UTAZÁS

10 elhagyatott járműtemető a nagyvilágban

A járműtemetők olyan helyek, ahova a járművek „meghalni” mennek, lassan átadják magukat a rozsdának és az enyészetnek. A pusztuló járművek gyakran kísértetiesen néznek ki, és a legtöbb leghatalmasabb roncstemetőnek igencsak furcsa története van.

.

 

 

Nouadhibou Hajótemető

Majdnem 100 ezres népességével Nouadhibou a második legnagyobb város Mauritániában – a világ legszegényebb nemzetében. A város kikötője egy széles öbölben van, kiváló menedéket nyújtva a hajóknak, és itt találhatók a világ legjobb halászó helyei is. A vasércet a kikötőn keresztül exportálják, ezzel üzletelnek.

Az 1980-as években a helyiek elkezdték szépen sorjában elhagyni a lepusztult hajókat a kikötőben. A halászhajóktól a luxus hajókig, sok fajta hajó rozsdásodik itt a sekély vizeken.
Az egyik legnagyobb az United Malika, mely 2003-ban futott zátonyra és hatalmas mennyiségű halat szállított (a 17 fős legénységet a Mauritiániai haditengerészet mentette meg). Azóta nem használták. Mivel további intézkedéseket tettek arra vonatkozóan, hogy megakadályozzák a lerakodásokat, igencsak megnőtt az elhagyatott hajók száma.

A félig elsüllyedt hajók a halak ívó helyei, és a helyi halászok gyakran feszítik ki hálóikat közöttük. A kormány jelenleg azt tervezi, hogy a mélyebb vizekben a hajókat mesterséges zátonyként használja fel, de a terv 2001-ben jelent meg és azóta vajmi keveset tettek az ügy érdekében.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL