UTAZÁS

10 elhagyatott járműtemető a nagyvilágban

A járműtemetők olyan helyek, ahova a járművek „meghalni” mennek, lassan átadják magukat a rozsdának és az enyészetnek. A pusztuló járművek gyakran kísértetiesen néznek ki, és a legtöbb leghatalmasabb roncstemetőnek igencsak furcsa története van.

.

 

 

Oranjemund Gyémánt járműroncstelep

Oranjemund Namibiában található. Egy kis városka mely a Namdeb társaság kezében van, ami egy kapocs a namíbiai kormány és a De Beers gyémánt kartell között. A Narancs Folyó torkolatához közel található, és hatalmas gyémánt tartalék van itt. A terület rendkívül szigorított – fegyveres őrök járőröznek a kerületben, és engedély nélkül nem engednek át a reptér forgóajtaján sem. Aki jogosulatlanul birtokolja a gyémántot, az 15 év börtönbüntetést kap.

Oranjemundban van a legnagyobb föld munkagép-flotta, a második legnagyobb az USA hadserege után. Ha egy jármű belép a bánya területére, soha többé nem léphet ki onnan, nehogy valakinek eszébe jusson gyémántot kicsempészni vele. Néhány rozsdásodó gép az 1920-as években készült és II. világháborús tankok is találhatók itt, melyekkel korábban a homokot tolták el. A cég alkalmazottai büszkén mutogatják gyűjteményüket, de a fotózás már szigorúan tilos.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL