SZÓRAKOZÁS

Választanál otthonodul egy ódon, romos villát? - Isten hozott egy csodás, kísértetjárta világban!

Szerző:
Szabó Anna
Van az úgy, hogy nem mi választunk házat, hanem a ház választ minket. Így jár Karen White főhőse, Nola Trenholm, aki új életét New Orleansban képzeli el, szívét pedig egy ódon, romos ház rabolja el. Választását senki nem érti. Nem csupán amiatt, mert a ház felújítás helyett inkább bontásra szorulna, hanem azért sem, mert hátborzongató, kísértetjárta helyként emlegetik.

Nola mostohaanyja, Melanie különleges képessége révén képes látni a szellemeket, de a lány nem vesz tudomást a kellemetlen lakókról: eltökéli, hogy ez lesz az otthona, szellemek ide vagy oda. Régi ismerőse, Beau segít neki a felújításban, akinek nagymamája, a karakán és titokzatos Mimi ezer szállal kötődik a házhoz. Egyrészt, mert az övé, másrészt, mert itt gyilkolták meg sok évvel ezelőtt a legjobb barátnőjét, a tettes kilétére pedig azóta sem derült fény.

Nincs tökéletesebb helyszín New Orleansnál, ha szellemekről akar olvasni az ember. A folyton párás és fülledt levegőjű félhold városának hangulata, története, legendái gyönyörűen harmonizálnak ezzel a kellemesen hátborzongató történettel, mi pedig a főszereplő szemén át fedezhetjük fel magunknak a zsibongó utcákat, különleges üzleteket és régi épületeket. A műemlékvédelemmel foglalkozó Nola régi tárgyak iránti vonzalma egyből magával ragadja az olvasót; vele együtt mi is elveszünk a Mimi titokzatos boltjában és otthonában található gyönyörű antikvitások között.

A felújítás megkezdése után a megmagyarázhatatlan dolgok egyre csak sokasodnak Nola körül: eltűnt, majd hirtelen megkerült tárgyak, falból kihúzott, de mégis csengő vezetékes telefon, feltűnő, majd hirtelen eltűnő alakok zavarják meg az újdonsült háztulajdonos mindennapjait. Hiába igyekszik Nola úgy tenni, mintha mindez normális volna, a ház régi lakói nem akarnak láthatatlanok maradni. Barátaival a régi gyilkossági ügy nyomába erednek, és ezzel a nyomozással olyan mélyre temetett titkok kerül a felszínre, aminek az élők nem túlságosan örülnek. A gyilkosság mellett talán az is kiderül, mi történt igazából Beau szüleivel és húgával, akiknek a Katrina hurrikán idején veszett nyomuk.

Régiségbolt a Royal Streeten hamisítatlanul déli hangulatú történet egy csipetnyi romantikával, amibe tökéletesen simul bele a paranormális és a krimi szál. A szerethető és esendő szereplők, a csavaros bűntény és a legváratlanabb helyzetekben felbukkanó kísértetek egy percre sem hagyják unatkozni az embert. A rejtélyeket kedvelő és a romantikus történetek iránt rajongó olvasók egyaránt kedvüket lelik majd ebben a borzongató történetben, ami csak az első fejezete egy hosszabb kalandnak.

A kötet Karen White (magyarul még nem olvasható) Tradd Street című sorozatának spin-off-ja – a nagy sikerű regényfolyamban Nola mostohaanyját, a szellemekkel kommunikálni tudó Melanie történeteit követhették az olvasók, a Royal Street kötetekben pedig Nola New Orleans-i kalandjain izgulhatnak majd.

A szerzőről

Karen White a New York Times és a USA Today bestsellerlistás szerzője. Az általa „grit lit"-nek nevezett stílusban ír déli női regényeket, de két krimisorozat is fűződik a nevéhez, amelyek Charlestonban és New Orleansban, az amerikai Dél ikonikus városaiban játszódnak. A londoni American Schoolban végzett, majd a Tulane Egyetemen szerzett természettudományi fokozatot.

Amikor éppen nem ír, olvasással, zongorázással és a főzés kategorikus elkerülésével tölti az idejét. Két felnőtt gyermeke van, a georgiai Atlanta mellett él férjével és egy elkényeztetett Havanese kiskutyával.

Karen White: Régiségbolt a Royal Streeten című kötete garantáltan felborzolja a kedélyeket, mégis szórakoztató, csodás, élményekkel teli olvasmány!

Jó, ha tudod+

Elindult a 21. Század Kiadó Spotify-csatornája!
Hallgasd meg a könyvhöz tartozó lejátszási listát, amelyen a könyvben említett, és a történet hangulatához illő dalokat gyűjtöttük össze!

 

szórakozás könyvajánló
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL