SZÓRAKOZÁS

Két könyv a Partvonal Kiadó kiadásában

Szerző:
Szabó Anna
Jason Goodwin: Janicsárfa című könyve 2007-ben elnyerte a legjobb misztikus thrillernek járó Edgar Allen Poe Díjat, Diane Setterfield: A tizenharmadik történet című műve pedig már több, mint 36 országban megjelent.
Jason Goodwin

A janicsárfa

"Jasim, a vérbeli detektív történetéből nem hiányzik semmi, ami egy nagyszerűen megírt, izgalmas regényben a fotelhoz szögezi az olvasót. "
Kate Mosse, a Labirintus szerzője
Szinkronban a világgal című sorozatunk harmadik kötete. Fontos, izgalmas és érdekes könyvek, melyek az eredeti kiadással egy napon jelennek meg magyarul is! Jasim nem átlagos detektív, de különlegessé nem bátorsága, főzőtudománya vagy a francia regények szeretete teszi. Hősünk eunuch. Az 1830-as években járunk. Mahmud szultán küzd az országot rettegésben tartó, fellázadt janicsárok ellen, és radikális reformokat fontolgat, hogy rendet teremtsen birodalmában. Egy napon megfojtják egyik ágyasát, s egy ifjú hadapródjával könyörtelenül végeznek Isztambul utcáin. Jasim a város legsötétebb sikátoraiban - és felettébb viharos múltjában - kutatva rádöbben, hogy egyesek mindenáron meg akarják őrizni az Oszmán Birodalom ősi hagyományait, bármi is az ára. Jason Goodwin újságíróként bejárta a Távol-Keletet, Indiát és Törökországot, több nagy sikerű útikönyvét díjazták rangos kitüntetéssel. Az Oszmán Birodalom történetének kiváló ismerője. A janicsárfa az első regénye, amelynek megjelenését nagy várakozás előzte meg.

Fordította Loósz Vera
408 oldal keménytáblás
Diane Setterfield

A tizenharmadik történet

Szinkronban a világgal című sorozatunk negyedik kötete.
Fontos, izgalmas és érdekes könyvek, melyek az eredeti kiadással egy napon jelennek meg magyarul is!
Kate Mosse, a Labirintus szerzője:
"Nincs rá más kifejezés: borzasztóan tetszett. Évek óta nem olvastam ilyen élvezettel egy elsőkönyves író regényét."
Margaret Lea kisasszony egy angol kisvárosban éli nem túl izgalmas életét. Édesapja antikváriumban dolgozik, s mivel imádja a letűnt korok stílusát és történeteit, rég elhunyt írók életrajzának megírásával szórakoztatja önmagát és olvasóit. Egy nap azonban furcsa levelet kap Miss Wintertől, aki felkéri, írja meg az ő életrajzát is. A leghíresebb élő angol írónő életéről már sokan írtak, de minden biográfusának más és más élettörténetet mondott el. A legfurcsább talán mégis az, hogy első művében a címben ígért tizenhárom történet helyett csak tizenkettő szerepel. Vajon csak véletlenül maradt ki, vagy szándékosan nem került bele? Ez a sok rejtély elegendő ahhoz, hogy Margaret elfogadja a felkérést és elinduljon az írónő házába, ahol még több titok, meglepetés és szellemi kaland vár rá...

Fordította Szaffkó Péter

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL