SZÓRAKOZÁS

A világ leghíresebb női sportolóinak bemutatása

Szerző:
Szabó Anna
Amikor az ember sportokkal kapcsolatban akar toplistákat összeállítani, akkor sosincs egyszerű dolga. Hiszen egy ilyen lista alapulhat például statisztikákon, de a száraz adatok sokszor nélkülöznek olyan tényezőket, amelyektől igazán híres lesz egy sportoló. Gondoljunk csak bele, hány és hány olyan sportoló volt már a világon, aki nem lett soha a világ legjobbja, de mégis örökké emlékezni fogunk rá valamiért. Ettől függetlenül azért a statisztikák és a sportág történelmére gyakorolt hatások alapján valamennyire objektíven össze lehet rakni minden sportra vonatkozóan toplistákat.

És a toplisták valamint a statisztikák mindig is sokat számítottak, mostanában pedig főleg, hiszen az online sportfogadás hihetetlen térnyerésével egyre több és több ember kerül kapcsolatba a sportfogadással és a sportok rendszeres nyomonkövetésével. És nincs különbség aközött sem, hogy éppenséggel női vagy férfi sportról van szó, hiszen ahogy például itt is írtunk róla, a női sportolók és köztük a magyarok komoly hatással voltak a világra és a különböző sportok fejlődésére. Ennek figyelembevételével a most következő írásban megpróbálunk bemutatni néhány olyan sportolót az elmúlt évtizedekből, akik maradandó örökséget hagytak vagy hagynak maguk után. Jöjjenek tehát a világ leghíresebb női sportolói!


Két igazán hihetetlen sikersztori


Talán meglepő, hogy egy ilyen listát nem a legismertebb és legnépszerűbb sportokkal kezdünk, de ha tényleg a világ leghíresebb női sportolóira akarunk fókuszálni, akkor a UFC küzdősportjában sztárrá vált Ronda Rousey-t mindenképpen meg kell említeni. Ugye az MMA ketrecharca eléggé férfias sportnak tűnik elsőre, de Rousey ennek ellenére jutott el a legjobbak közé. Története alapján egyébként dzsúdós, olimpiai bronzérmet nyert a sportágban még a 2008-as nyári olimpiai játékokon. Innen vándorolt aztán át az MMA és a UFC világába, ahol hosszú időn keresztül igazi csillagként fénylett, míg végül 2016-ban, két vereség után visszavonult és átnyergelt a pankrációra. És hogy miért kerülhet fel egy népszerűségi listára?

● Instagram oldalát 10 milliónál is többen követik,
● ahogy Facebook-oldalát is,
● de Twiteren is milliónyi követője figyeli, hogy mit oszt meg magáról.

 

női sport nőisport spotfogadás
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL