SZÓRAKOZÁS

A történelem 7 leghíresebb kurtizánja - Uralkodók és királyok ágyába vitte őket a tehetségük

Ezek a nők nem a sima utcán álló hol a pénz emelem a szoknyámat típusú prostik voltak. Hanem többségében művelt kurtizánok, aki nem csak a testüknek és persze különleges képességeiknek, hanem az eszüknek is köszönhették, hogy királyok, államférfiak és uralkodók lepedőjét gyűrhették össze. Némelyikük korának valóságos botrányhősnője volt! Kíváncsi vagy már arra, ki lehet ez a 7 világhíres kurtizán?

{KEPGALERIA}

A király szeretője

A 18. századi Párizs legszebbike volt. Jeanne Bécu - Madame du Barry művésznévvel - mesés szőke hajzuhatagának és kék szemeinek senki sem tudott ellenállni. 1768-ban találkozott először XV. Lajos francia királlyal, akit nyomban az ujja köré is csavart olyannyira, hogy a király nyíltan vállalta a kapcsolatukat.
Aztán 1770-ben egy puccos vacsorán találkozott először Madame du Barry Mary Antoinette-el, a francia trónörökös feleségével, aki persze mélységesen megvette a kurtizánt. Onnantól kezdve kettejük kapcsolatok olyan volt, mint két civakodó macskáé csak elegáns kivitelben, nem pedig iszapbunyó formában.
Aztán Madame du Barry karrierje is leáldozott mikor XV. Lajos meghalt. Bár egy apácazárdába vonult, a francia forradalom idején mégis elővették és vádolták, hogy királypárti emigránsokat segített külföldre menekülni. Így 1793-ban árulás miatt halálra ítélték és a guillotin alatt végezte.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL