SZÓRAKOZÁS

A történelem 7 leghíresebb kurtizánja - Uralkodók és királyok ágyába vitte őket a tehetségük

Ezek a nők nem a sima utcán álló hol a pénz emelem a szoknyámat típusú prostik voltak. Hanem többségében művelt kurtizánok, aki nem csak a testüknek és persze különleges képességeiknek, hanem az eszüknek is köszönhették, hogy királyok, államférfiak és uralkodók lepedőjét gyűrhették össze. Némelyikük korának valóságos botrányhősnője volt! Kíváncsi vagy már arra, ki lehet ez a 7 világhíres kurtizán?

{KEPGALERIA}

A velencei költő

A reneszánsz Velence egyik legműveltebb asszonya a 20 éves Veronica Franco volt. Két verseskötete is megjelentetett, plusz a velencei prostituáltakról szóló kézikönyv. Ő volt az egyik legelőkelőbb és legnépszerűbb kurtizán és nem csak a teste, hanem esze és szellemessége miatt is.
Veronica a családi hagyományt vitte tovább, ugyanis édesanyja is híres cortigiana onesta volt, az előbb is említett speckós kurtizán, nem a sima szétteszi a lábait asszony. Így a mama igen gondosan képezte ki a lányát, hogy megtanulja a szakmai fortélyait.
Aztán igen fiatalon hozzáadta lányát egy tehetős velencei orvoshoz, ám a házasság nem tartott túl sokáig. Utána a lány már csak a munkájának élt, és még III. Henrik francia király ágyában is járt. Végül 1577-ben véget ért az aranykarrierje, amikor boszorkányság vádjával perbe fogták. Szerencsére a befolyásos ismerősei által megmenekült a máglyahaláltól, de szinte az egész vagyona elúszott.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL