SZÓRAKOZÁS

A történelem 10 legcsúnyább szeretője és uralkodónője vegyesen

Nem volt könnyű. Mert rengeteg van. De amennyire csak lehetett, kiválogattuk azt a 10 legcsúnyább szeretőt, királynőt, grófnőt, akik szembeötlően borzalmasak, vagy akiket még a saját koruk is rusnyának illetett. Bár minden korszaknak meg volt a maga idealisztikus szépsége, – amire napjainkban azt mondjuk: lemegy a bányába és feljön a szén – ám ugyanakkor be kell látni, ha valaki minden idea ellenére sem költeménybe, nem hogy portréra illő.

.

Sophia Charlotte von Platen

A hannoveri uralkodó I. György egy alacsony, tömzsi szeretőt választott magának, akit Londonban csak Elefántként emlegettek. Ez a hölgy lánykori nevén Sophia Charlotte von Platen, aki Sophia von Kielmansegg-ként írta be magát a történelembe. Egyetlen szépsége talán a hatalmas, fekete gombszemeiben rejtőzhetett. Biztos azzal csalta ki azt a rengeteg pénzt az uralkodóból, ugyanis elképesztően pénzéhes volt.

Horace Walpole egy 18. századi angol politikus a következőt írta róla: "Ádáz, óriás fekete szem, mely folyton ide-oda járt a két büszkén ívelt szemöldök alatt, hektárnyi méretű, vöröslő arc, és a nyak, mely folyamként terjedt szét."

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL