SZÓRAKOZÁS

6 világhíres szerető, akik nagy emberek ágyába bújtak be és lehet meg is bánták!

Vagy ha az életben nem is, holtukban már biztos, bár érezhetően lesz olyan a 6 világhíres szerető között, akik már életükben is megérezték annak a szelét, hogy rossz lóra tettek, de minimum rossz szájízzel bújtak ágyba királyokkal, uralkodókkal, hadvezérekkel. Van, akinek az életébe is került a szeretősködés. Lássuk ki ez a 6 világhíres, bátor vagy éppen szerencsétlen szerető?

Madame Pompadour - XV. Lajos szeretője

Jeanne-Antoinette Poisson, Marquise de Pompadour, vagyis Pompadour márkinője (1721-1764) egy párizsi születésű törtvénytelen leánygyermek volt. Egy álarcosbálon hívta fel magára XV. Lajos figyelmét. Így adódott, hogy 1745 márciusára, alig egy hónappal a bál után, Lajos elsőszámú szeretője lett, - immáron a harmadik – és mondhatni „szolgáltatásaiért” cserébe márkinői rangot kapott a királytól. Pompadour nem csak szép, de rendkívül okos nő is volt és tudta, hogyan kell ügyesen befolyásolnia a királyt, de ő más szeretőkhöz képest, jó irányba terelte az uralkodót.
Persze így nem kevés ellenségre tett szert, főleg azok után, hogy befolyása lett az udvarban, és beleszólhatott az államügyekbe és a külügyekbe is. Támogatta a művészeteket és olyan nagy embereket, mint Montesquieu, Rousseau vagy Voltaire. Ám sajnos az ő csillaga is kihunyóban volt, mikor szépsége és egészsége hanyatlani kezdett. Vissza is vonult a „foglalkozásától”, de a király igazi barátja lett, olyannyira, hogy később ő szervezte meg Lajos kalandjait.

 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL