SZÓRAKOZÁS

4 kötelező okostelefon-tartozék

Szerző:
Szabó Anna
Ha van olyan eszköz, amelyen keresztül követhető, micsoda őrületes fejlődésen ment át a technológiai fejlődés a 21. században, akkor az minden bizonnyal a mobiltelefon.

2020. január 4., Bukarest

Míg a 2000-es évek kezdetén még a klasszikus kis telefonok voltak jellemzők, amelyeket a felhasználók főként telefonálásra és egy érdekes új szolgáltatásra, az SMS-küldésre használtak, addig ez mára alaposan megváltozott.

Az elmúlt két évtized során a mobiltelefonokból fokozatosan okostelefonok lettek, a telefonhívások és SMS-ek helyét pedig átvették a közösségi oldalak, az instant üzenetküldés és megannyi alkalmazás, felhasználási terület, amelyek között az üzleti jellegű appoktól kezdve a szórakozásig minden megtalálható.

Ha az utóbbiról van szó, mindenképp érdemes megemlíteni az online mobiljátékokat, amelyeknek hatalmas közönsége van nemcsak a nagyvilágban, de nálunk is. Erről te magad is meggyőződhetsz, ha ellátogatsz a 32Red Magyarország oldalára. Itt a játékok legszélesebb kínálatával találkozhatsz, a legkülönbözőbb kategóriákban. Köztük találhatsz klasszikus kaszinó játékokat, de ezen felül számos egyéb szórakozási lehetőség is elérhető.

Ezek az online platformok eredetileg az asztali számítógépeken voltak népszerűek, de ahogy az okostelefonok megjelentek, a felhasználók is egyre gyakrabban választották a mobilos lehetőséget a játékhoz, hiszen kényelmesebb egy ágyon hanyatt fekve, vagy éppen mozgás közben játszani, mint egy gép előtt ülni az asztalnál.


A mindenható telefon

Ami a magyarok mobilhasználati szokásait illeti, a statisztika szerint hihetetlenül nagy a kötődés a telefonokhoz. Az Ipsos felmérése ugyanis arra derített fényt, hogy a telefon tulajdonosoknak több, mint az 50%-a oda is magával viszi a telefonját, ahová a király is gyalog jár. Emellett, 45%, amint kipattan a szeme, elsőként a telefonjára vet egy pillantást, és a megkérdezettek majdnem kétharmada nyilatkozott úgy, hogy lefekvés után is telefonozik.

A cikk elején már szó volt róla, hogy a kezdetekkor hívásra és SMS-küldésre használták az emberek a telefont. Ma már elmondható, hogy ez alaposan átalakult, így 83% a fényképezést jelölte meg kiemelt funkcióként, 77% használja különböző szöveges üzenetek küldésére, majdnem ugyanennyien vannak azok, akik a közösségi oldalakat érik el telefonon keresztül, a ma is hanghívást használók, vagyis a telefon alapfunkcióját használók aránya pedig 62%.

Ami a kötődés érzelmi oldalát illeti, a magyar telefonhasználók 88%-a azt mondta, inkább szereti, mint gyűlöli a készülékét, 93% nyilatkozta, hogy a telefon segítséget nyújt neki a mindennapokban, illetve, 55% mondta azt, hogy a telefon inkább összeköti, mint eltávolítja egymástól az embereket.

Egy másik kutatás, amit az eNet Magyarország készített arra derített fényt, hogy az országban 6,2 millióan vannak az okostelefont használó felhasználók, közülük pedig majdnem hatmillióan interneteznek készülékeiken.

Ami a telefonhasználat célját illeti, több mint kétharmad valamilyen információra, hírre keres rá, megnézni az aktuális időjárás-előrejelzést, vagy chatel. Valamivel kevesebben, úgy 74% jelölte meg a közösségi média használatát és az e-mailezést. Az élbolyban végzett még a hírolvasás, a videók nézése és az online vásárlás.

A leghasznosabb kiegészítők

Számok és százalékok ide vagy oda, tény, hogy rengetegen használnak okostelefont, amire az iparág is ráérzett, ezért bőséggel találhatsz mindenféle kiegészítőket. Az alábbiakban áttekintjük a legnépszerűbb és leghasznosabb telefon-kiegészítőket.

Szelfibot

Sokan ódzkodtak a szelfizéstől, azonban az évek során az kiharcolta a helyét a nap alatt. Ma már természetes, hogy baráti körök, családok kirándulás során szelfit készítenek különböző történelmi helyszíneken. Jelenleg kapni lehet három az egyben kihúzható szelfibotokat, amelyek mobiltelefon tartóként, távkioldóként és monopodként is használhatóak. Ezek az állványok több szöget is be tudnak fogni, emellett bluetooth-csatlakozással is rendelkeznek.

Érintőképernyős toll

Vannak, akik nem annyira kedvelik az érintőképernyő pötyögtetését. Nekik és persze azoknak is, akik előszeretettel jegyzetelnek, vagy rajzolgatnak előadás, tárgyalás közben, hasznos kellék az érintőképernyős toll. Ebből is többféle kiszerelés létezik, a legjobbak gumírozott heggyel rendelkeznek.

Micro USB-USB átalakító

Ha gyakran meggyűlik a gondod az adatátvitellel, mert a különböző eszközöknek különböző bemeneti csatlakozása van, akkor a megoldás egy micro USB-USB átalakító lehet. Ennek használatával áthidalható ez a kis bosszússág és gyorsan, hatékonyan menthetsz át adatokat egyik eszközről a másikra.

Autós mobiltartó

Ha gondot okoz, hogy a telefon szem előtt legyen vezetés közben is, akár azért, mert navigálásra is használod, akár más célból, akkor egy autós mobiltartót érdemes beszerezni. A legideálisabb megoldás az a tartó, amit a gépkocsi hűtőrácsához tudsz rögzíteni.

mobil mobiltelefon okostelefon
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL