SZÓRAKOZÁS

10 meglepő és kevésbé ismert tény Fülöp hercegről

Fülöp, Edinburgh hercege április 9-én 99 éves korában elhunyt, a brit történelem leghosszabb ideje uralkodó nő társa volt. 73 éve házasodott össze II. Erzsébet királynővel, emellett a brit fegyveres erőknél, köztük a Királyi Haditengerészetnél és a Királyi Légierőnél végzett kiváló karrierjéről ismert, ám jó pár olyan tény is akad vele kapcsolatban, amiről a legtöbben nem tudnak!

A királyi családban betöltött szerepétől eltekintve a hercegnek gazdag és változatos élete volt, amely magában foglalta a viharos gyermekkort. Több mint 900 jótékonysági szervezet pártfogója volt ez a fantasztikus ember, aki elképesztő élettörténettel rendelkezik, ahogy az a következő 10 érdekességből ki is fog derülni:

7. A királynővel akkor találkozott először, amikor tinédzser volt

Az iskola befejezése után Fülöp belépett a Dartmouth-féle Britannia Királyi Haditengerészeti Főiskolába, ahol Erzsébet királynő apja, VI. György is szolgált.

1939 nyarán Erzsébet és Margit hercegnők elkísérték apjukat a főiskolára. Ekkor ismerkedett meg a 13 éves Erzsébet a nála öt évvel idősebb Fülöppel. A hercegnők nevelőnője szerint Marion Crawford az emlékiratában azt írta, hogy Erzsébetet vonzza Fülöp „viking” szép külseje.

Amikor hetek múlva kitört a háború, Erzsébet állítólag Fülöp egyenruhás fényképét tartotta az ágyánál.

Eljegyzésüket 1947 júliusában jelentették be, és ugyanabban az évben november 20-án házasodtak össze a Westminster apátságban.
A hivatalos királyi honlap szerint 2017-ben a királynő és Edinburgh hercege a királyi család első párjaként ünnepelte platina házassági évfordulóját.
Idén lett volna a 74. házassági évfordulójuk.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL