SZÓRAKOZÁS

10 meglepő és kevésbé ismert tény Fülöp hercegről

Fülöp, Edinburgh hercege április 9-én 99 éves korában elhunyt, a brit történelem leghosszabb ideje uralkodó nő társa volt. 73 éve házasodott össze II. Erzsébet királynővel, emellett a brit fegyveres erőknél, köztük a Királyi Haditengerészetnél és a Királyi Légierőnél végzett kiváló karrierjéről ismert, ám jó pár olyan tény is akad vele kapcsolatban, amiről a legtöbben nem tudnak!

A királyi családban betöltött szerepétől eltekintve a hercegnek gazdag és változatos élete volt, amely magában foglalta a viharos gyermekkort. Több mint 900 jótékonysági szervezet pártfogója volt ez a fantasztikus ember, aki elképesztő élettörténettel rendelkezik, ahogy az a következő 10 érdekességből ki is fog derülni:

5. Számos hobbija volt, a madármegfigyeléstől az olajfestésig

Az Edinburgh-i herceg számos hobbija között madármegfigyelés, festés, sport és repülés volt.

A hivatalos királyi honlap szerint Fülöp herceg 1956-ban kezdett először érdeklődni a madármegfigyelés iránt, miközben a HM Yacht Britannia fedélzetén kirándult. Különféle madarakat fényképezett, amelyeket a tengeren észlelt.

A herceg folytatta ornitológiai fényképezését, és jegyzeteket készített a számos utazása során észlelt fajtákról.

Az edinburgh-i herceg madarakról készített rajzokat és festményeket gyűjtött. Amellett, hogy szenvedélyes műgyűjtő volt, Fülöp maga is szeretett festeni.
Ő az első a királyi családban, aki tudott helikoptert vezetni, de 1952 óta repülőgép pilóta is volt.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL