SZEX, SZERELEM

Szex idegenben

Ki ne hallott volna még a nagy sikerű Afrikai szeretők című könyvről, melynek film változatában is igen jól látható, mennyire másképp értelmezik és más jelentőséget tulajdonítanak a szexualitásnak idegen kultúrákban.
Afrikai szeretők

Nemrégiben barátnőimmel az Afrikai szeretők c. filmet tanulmányoztuk, egészen pontosan azt a jelenetet, melyben Lemalian kutya pózban „meghágja” kedvesét mintegy fél perc alatt. Így kénytelenek voltunk azt a következtetést levonni, hogy egy maszáj harcos leghitelesebb jellemzője, hogy „gyors és brutális”.

Bizonyos afrikai törzsekben a többnejűség természetes dolog. A szexualitás lényege nem az élvezet, hanem a fajfenntartás kérdése, ráadásul a szex túlontúl fárasztó tevékenység, és ennél sokkal fontosabb dolgokra kell tartalékolni az energiát. Mint például az élelemgyűjtésre. Ezért történhetett az, hogy a filmbéli szexis fekete hősünk pikkpakk áthajtott az asszonyon, mint a déli vonat.

Még borzasztóbb és cseppet sem irigylésre méltó hagyomány, hogy az ifjú menyasszonyt nem csak férje részesíti szexuális élményben a nászéjszakán.
A hiedelem szerint ugyanis a vagina elnyeli a férfi erőt, így a vőlegény előtt kénytelenek többen is „tesztelni” az ara „energia-elnyelő” képességét. Így ha a sor elején álló leggyengébb férfiú nem esik össze a titokzatos lyukba történt behatolást követően, úgy jöhet az erősebb és erősebb hím a sorban. Végül a vőlegény következik, aki immár nyugodtan szeretkezhet jövendőbelijével, hisz a többiek megmentették őt a rá váró esetleges haláltól.

Végül, de nem utolsósorban érdemes megemlítenünk a köztudott tényt, miszerint a szex élvezete sok törzs életében tiltott dolog , így egy bizonyos életkor körül – még a férjhez adás előtt, úgy 12-14 éves korban – a törzs legelismertebb asszonya körülmetélést hajt végre az eladósorba került lányon. Ezt a beavatási szertartást általában éles kődarabbal, vagy pengével végzik és sajnos még napjainkban is alkalmazzák.


A népek nagy olvasztótégelye: Amerika

A szabadság országa, ahol szinte már nincs olyan lehetőség, amit ne próbáltak volna nemi életük fokozására. Itt él a legtöbb (nyíltan felvállaló) homoszexuális, és a legtöbb művi úton megnagyobbíttatott „szerszámmal”, idomokkal rendelkező ember. Ahol a méretek igenis számítanak.
A legszínesebb nép, hiszen a számtalan kultúra keveredése sokkal változatosabbá tette a szexuális szokásokat.A zene, a tánc és „az élénk színek országa”: Brazília

Aki járt már a szamba országában, bizonyára találkozott magas, izmos, tökéletes narancsbőrmentes fekete szépségekkel. Ami elég megtévesztő, hiszen ezek a gazella termetű hölgyek valójában férfiak. Főként a szegénység és az iskolázatlanság magas aránya miatt rengeteg transzvesztita és örömlány árulja testét kiváltképp a turisták által közkedvelt nyaralóhelyeken, mint pl. A híres riói strandon a Copacabana-n. Nem véletlen, hogy ebben az országban él a legtöbb hív fertőzött is.Latin dzsigolók Amerikában és Don Juan Európában

A mexikói domináns hímek nem a finomságukról, és romantikus összebújásaikról híresek. Az erőteljes, heves szex, az uralkodószerep napjainkban is igen jellemző a latin szeretőkre. Akárcsak Olaszországban, bár itt már jellemzőbb a romantika és a szenvedély, nem csak a gyors, határozott aktus. A spanyolok és az olaszok egyaránt mélyen vallásosak, nagyon fontos számukra a szüzesség, ugyanakkor roppant nagy szexuális étvágyuk kielégítése miatt virágzik a prostitúció.

Végül álljon itt egy aranyos vicc, amit nemrégiben olvastam egy lapban:

„Szedlacsek betér egy kuplerájba, mert az azt hirdeti magáról, hogy ott spanyolosan űzik a szexet. Nem sokkal később a férfi elégedetten távozik a csinos Carmen karjai közül, és csak a lépcsőházban jut eszébe, hogy a szolgáltatásban semmi spanyolosat sem fedezett fel. Visszafordul, bekopog Carmen szobájába, aki ajtót nyit majd a homlokára a csap, mint aki észbe kap, hogy valami fontosat elfelejtett, majd így kiált fel: „Ja persze! Ollé!”


Görög istenek fegyverei

A görögök „mindaddig megtűrték a legtöbb szexuális tevékenységet, amíg az nem veszélyeztette a család fennmaradását”. Innen is ered a mondás: „A görög férfiak egymással szeretkeznek, a nő főz és takarít. „
Az anális gyönyörök legfőbb élvezői szintén a görögök voltak. Az életet élvezni kell, a jó evés, a jó szex egyaránt nagyon fontos a görög filozófiában. Kutatások szerint a görögök a világ második leggyakrabban szeretkező népe.


A kelet csodája India

A kasztok és a híres eunuchok országa, ahol a tanszexualitást egyfajta mitikus pátosz övezi. India egyszersmind az ellentétek országa. Egyidejűleg található meg benne a pompa és a nyomor, a modern technika és a primitív életforma. Ez a szélsőséges jellemzőkkel tarkított kultúra a szexualitásban is megmutatkozik. Gondoljunk csak a III. század körül keletkezett Káma-Szútrára, vagy az egyre ismertebbé váló Tantra szexre! Érdekes az is, hogy míg a férfijogú társadalomban a nők teljesen háttérbe szorulnak, a Káma-Szútra szerint a szexuális érintkezés lényege a nők minél tökéletesebb boldogságának elérése. Aprólékos részletességgel mutatja be a szeretkezés lehetséges módjait, vagy, hogy mivel lehet a péniszt kellő méretűvé növelni, akár helyettesíteni, hiszen a legnagyobb kéj az, mikor azonos nagyságú férfi és nő találkozik.

    


Az ókori Indiában döbbenetesen gátlástalanul kezelték a szexualitást. Ennek ellenére a még napjainkban is erősen élő tabuk, a nők öltözködésében látványosan nyilvánulnak meg. A híres „Bengáli tűz” című regényben is tanúi lehetünk egy példátlan kultúra női-férfi viszonyainak.


„Ezeregy éjszakák”

Az Arab országokban, különösen Tunéziában óriási értéke van a szüzességnek, így egyre terjednek a szűzhártya visszavarró műtétek. Esküvőre csak szűz lánnyal kerülhet sor, ezért vízválasztó lehet a nászéjszaka. Ha ugyanis nem látható, hogy ez az első szeretkezés, (nincs vérzés) az újdonsült férj egy napon belül felbonthatja a frigyet. Az ilyen szentségtörő arákat pedig bárki nyilvánosan megalázhatta. Joggal merülhet fel hát a kérdés: menyegzőig nem is szeretkeznek? Dehogynem. Legalábbis a férfiak biztosan. Méghozzá egymással.


A cseresznyevirág szirmai közt Japánban

„A japánok faxot küldtek Tokióba és várják az instrukciókat.” Ez elég mulatságosan hangzik, de valóban, a japán kultúrában szigorú rendszabályok uralkodnak. Akárcsak Thaiföldön, a lányok egyik legfőbb feladata, hogy mire férjhez mennek, már mindent tudjanak az örömszerzés művészetéről, és arról hogyan lássák el a legkielégítőbben leendőbeli urukat.A mandulavágású szemek országában, Kínában

A születésszabályozás miatt visszafogottan kell szeretkezniük Jackie Chan testvéreinek. A kínai hagyomány szerint azonban már régebben is pontosan meghatározott ideje volt az örömszerzésnek, és az örömszerzés módjának is.

A japánokkal ellentétben a kínaiak viszont több figyelmet fordítanak a nőkre, nem csak saját élvezetükre koncentrálnak.


A sarki fény alatt Alaszkában

A többnejűség ezen a területen nem éppen jellemző, sőt! Az eszkimólányok uralják a helyzetet. Végre egy hely, ahol a nők választanak több férjet maguknak! Igaz, hogy a higiénia nem az erősségük, tisztálkodásra ugyanis a megszokottnál jóval ritkábban kerül sor.

Nem irigyeljük hát az eszkimófiúkat, de annál jobban a lányokat, akik kedvük szerint jelölhetik ki az éppen aktuális szexpartnert. Szeretkezési szokásaikra leginkább a kutya- és az oldalt fekvő póz a jellemző.

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL