SZEX, SZERELEM

Hogyan határozzák meg gyerekkorod tapasztalatai a felnőtt szerelmi típusodat?

Felnőttként gyakran azt gondoljuk, hogy az életünk a saját kezünkben van. Hogy pontosan úgy élünk, ahogyan mindig is akartunk, és az álmainkat kergethetjük. Sokan azonban elfelejtik, hogy a gyermekkor még mindig az árnyékban rejtőzködhet, egy teljesen működőképes felnőtt leple alatt.

De mégis miért történhet ez?

Ennek a jelenségnek az egyszerű oka az a tény, hogy a gyermekkor a fejlődés legkorábbi szakasza. Noha sok életszakaszban épülnek be új információk, annak kialakulása, ahogyan az információt befogadjuk és feldolgozzuk a körülöttünk lévő környezetet, a gyermekkorban gyökerezik. Ennek alapján 5 „szerelmi típust” különböztetünk meg, melynek alapja a kritikusan híres kötődési elmélet. Lássuk, melyek ezek a „szerelmi típusok”, és melyik illik leginkább rád?
 

1. Megfelelési kényszeres

Ha megfelelési kényszeres vagy, akkor kerülöd a konfrontációt és igyekszel „kedves” partner maradni, aki folyamatosan alkalmazkodik, és ahogy a típus neve is sugallja, meg akarsz felelni mindenkinek. Ez a típus annak a kondicionálásnak a következménye, amelyet már a korai gyermekkorban és a gyermekkorban átéltél.

A megfelelési kényszeresek szinte kivétel nélkül szorongásban nőnek fel, ahol a szülők túl kritikusak, szintén belső szorongás vagy stressz miatt. Az is valószínű, hogy hatalmaskodó, uralkodó testvérek is vannak a családban. Bármi is legyen a kiváltó ok, a megfelelési kényszerrel élők arra törekednek, hogy minél jelentéktelenebbnek tűnjenek, és szinte mindenáron kerülik a konfliktusokat.
 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL