SZEX, SZERELEM

Hogyan alakul ki a vonzalom? - A szexuális vonzódás pszichológiája

A szexuális vonzódás pszichológiáját két kulcsfontosságú tényező befolyásolja – ezek tudat alatt nagy hatással vannak arra, mennyire találjuk vonzónak a potenciális partnert, még akkor is, ha tudatosan nem vagyunk tisztában vele.

Íme, néhány gondolat, hogy jobban megértsd a szexuális vonzerő mögött meghúzódó pszichológiát.

Első tényező: a hangulat

Ha jó a kedvünk, gyakrabban élünk meg szexuális vonzódást, gyakran éppen ahhoz az emberhez vonzódunk, aki felelős a kedélyállapotunkért. Egy kutatása során kiderült, hogy azok, akiknek először egy kiscicás képet mutattak, pozitívabban reagáltak egy ismeretlen közeledésére, míg azok, akiknek korábban egy kígyóval teli kosárról mutattak képet, negatívabb volt a hozzáállásuk. Ez a klasszikus kondicionálás tipikus esete.

Piszkálás

Az utóbbi évtized során elterjedt gyakorlattá vált, hogy az emberek negatív fecsegéssel igyekeznek felkelteni a másik érdeklődését. Ilyen lehet például, hogy „Milyen szép a pulcsid, kár, hogy nem illik a nadrágodhoz”, vagy „A barátod nagyon jól néz ki”. A flörtmesterek bizton állítják, hogy ez a módszer működik – íme, pár indok, amiért valójában ez egy rossz stratégia:

• Először is, ez a viselkedés borzasztóan ellenszenves
• Továbbá – a tudomány szerint – nem működik. Nagyobb a valószínűsége, hogy sikerrel jár az ember, ha a kiszemelt jól érzi magát, a sértegetéssel éppen ennek az ellenkezőjét éri el.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL