SZEX, SZERELEM

Buddha szerint a szeretetnek 4 típusa létezik - Te melyiket élted már meg?

Buddha szerint négyféle szeretettípus létezik: szerető kedvesség, együttérzés, öröm és önzetlen szeretet. A buddhista tanok alapján, ha rendelkezel ezekkel a tulajdonságokkal, akkor képes vagy igazán szeretetet átadni és megélni, akkor vagy képes boldog párkapcsolatot kialakítani. Ha mindezt átülteted a mindennapjaidba, ezek az alapelvek szeretetteljes életet és szerelmet eredményeznek.

Önzetlen szeretet

Az igaz szeretet negyedik eleme az „upeksha”, azaz egyenlőség a partnerek között, nem pedig görcsös ragaszkodás. Megkülönböztetés nem létezik, pártatlanság van csupán. Az „upa” azt jelenti, hogy „túl”, az „iksha” pedig azt, hogy „nézz”. Olyan ez, mint amikor felérsz egy hegy tetejére, és belátod az egész tájat, átlátod az egész helyzetet és nem állsz egyik oldalra sem.

Ha szeretsz, akkor szabadságot adsz a szeretett személynek. Amennyiben az ellenkezője igaz, akkor bizony nem lehet szó igaz szerelemről. Oly módon kell szeretned a másikat, hogy a szeretett fél szabadnak érezze magát, nem csak fizikailag, de lelkileg is. „Kedvesem, van elég hely a szívedben és körülötted?” Bizony, ez egy nagyon találó kérdés, így szembenézhetsz magaddal, hogy a szeretet és a szerelem, amit érzel, valódi-e.

Amikor túlzottan ragaszkodsz a másikhoz, nincs egyenrangúság a felek között, előítéletek vannak jelen, akkor mindez nem igaz szerelem. Mindaddig, amíg úgy tekintesz magadra, mint aki szeret, és a másik fél az, akit szeretsz, mindaddig, amíg többre értékeled magad a szeretett személynél és másoknál, amíg túlzottan mások fölé helyezed magad, nem találsz lelki békére. Meg kell próbálnod mások bőrébe bújni és együtt érezni másokkal, és a másik féllel is, ha igazán meg akarod érteni a partneredet, és valóban szeretni akarod őt. Amikor ez megtörténik, akkor nem létezik többé „én” és nincs olyan, hogy „másik fél”.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL