Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
SZEX, SZERELEM

Boldog orgazmusnapot! Beszéljünk a szexről!

Szerző:
Szabó Anna
Tudtad, hogy az orgazmus napja hivatalos ünnep? Lehet, hogy a naptáradban nincs benne, de egy kis brazíliai város polgármestere nemrég aláírta a városi tanács egy törvénytervezetét, amely május 9-ét az orgazmus napjává tette meg...

Az orgazmus napján az orgazmusról tartottak előadásokat különböző csoportok szemszögéből nézve, és még a korai magömlésről is vitafórumot szerveztek, pedig ezt a témát általában nagy csend övezi. Úgy tűnik, hogy Brazíliában a szexről beszélni nem akkora tabu, mint a világ sok más részén. Sőt, a legnagyobb brazil város, Sao Paulo polgármestere elismert szexterapeuta.

Amikor először hallottam az orgazmus napjáról, jót nevettem, és nincs is azzal semmi baj, ha ezt a hírt viccesnek találjuk, ha közben a komolyabb oldalát is felismerjük. Elvégre annak ellenére, hogy valamennyien természetes szexuális teremtmények vagyunk, a legtöbb ember kínosan érzi magát, ha a szexre terelődik a szó. Ezért van az, hogy habár a médiából csak úgy ömlik a szexuális tartalom, mégsem beszélünk eleget a szexről a partnerünkkel. Pedig az ilyen fajta kommunikációnak nagy jelentősége van a szexuális kielégülésünk és a kapcsolatunk szempontjából. Ez a brazil város vitafórumot tartott a korai magömlésről, de hány olyan pár beszél erről, akiket érint? Szerintem nem túl sok.

Ennek egyik oka az is lehet, hogy a kifejezés definíciója elég tág. Egy újabb kutatásban több száz nő mérte stopperrel (igen, stopperrel!) a férjét, hogy megállapítsák a korai és a rendes magömlés ideje közötti különbséget. A három percen belül teljesítő férfiak egy része nagyon szégyellte magát, amiért nem bírta tovább visszatartani magát, mások azonban azt állították, hogy náluk ez a normális.
A korai magömlés valójában inkább nem mentális, nem pedig fizikai „probléma” – hiszen az erekció fenntartását meg lehet tanulni –, és ezért nem is tekinthető igazi problémának. Vannak olyan férfiak, akik soha nem érezték szükségét annak, hogy néhány percnél tovább bírják. És míg vannak közöttük olyanok, akik önzők és akiket csak a saját elégedettségük érdekel, mások egyszerűen más módon elégítik ki a partnerüket. Mivel a legtöbb nőnek csak úgy lehet orgazmusa, ha a csiklóját a megfelelő mértékben ingerelték, vagyis csupán közösüléssel nem lehet náluk orgazmust elérni, nem igazán számít, hogy egy férfi egy percig vagy harminc percig képes-e szeretkezni. Azonban ha egy pár számára ez gondot jelent, a homokba dugják a fejüket, és úgy csinálnak, mintha a probléma nem létezne, akkor ezzel saját maguknak hozzák létre az igazi problémát.
A korai magömlés nemsokára talán már nem lesz ennyire tabutéma, hiszen a merevedési zavarokról is sokkal könnyebb volt az emberek számára beszélni, miután a Viagrát és a hozzá hasonló gyógyszereket piacra dobták. Jelenleg olyan gyógyszert tesztelnek, ami segíteni fog a férfiaknak a korai magömlés legyőzésében. Ezért azok a nők, akik eddig nem mertek beszélni erről a partnerükkel – elsősorban talán azért, hogy a férfi önbizalmát ne nyirbálják meg –, ezután talán kicsit bátrabbak lesznek, hiszen lesz gyógyszeres megoldás a kezükben.

De ne felejtsük el, hogy a Viagra sok kapcsolatban problémákat okozott, mert a nők úgy érezték, hogy a tabletta miatt kell szeretkezniük a partnerükkel, nem pedig azért, mert készen állnak rá. Lehetséges, hogy az a gyógyszer is problémákat fog okozni, amit a korai magömlés megakadályozására fognak piacra dobni. A férfiak például úgy érezhetik, hogy muszáj sokáig közösülniük a tabletta miatt. De a korai magömlésre ugyanaz vonatkozik, ami a merevedési zavarokra: a szexhez két ember kell, és ha beszélünk ezekről a dolgokról, akkor javulni fog a szexuális életünk. Tegyük fel, hogy ez a gyógyszer biztonságosnak bizonyul, és piacra dobják! Hogyan hoznád fel a témát a pasid előtt, hogy ő, aki csak akkor megy orvoshoz, ha több csontja eltört, kérjen egy időpontot az orvosról, írassa fel magának a gyógyszert, aztán váltsa ki a gyógyszertárban?
Ha össze akarod szedni a bátorságodat egy ilyen beszélgetéshez, akkor gondolj arra, mennyivel jobb lesz a szexuális életetek, ha a pasid megtanulja visszafogja az ejakulációját – ezután pedig meséld el érzékletesen ezt neki is. Mindezt persze nem a hálószobában kell megbeszélni, hanem a megfelelő helyen, nyugodt körülmények között. Például keress egy filmet, amiben jó hosszú ágyjelenet van, vedd ki a tékából, és miután közösen megnéztétek, mondd például azt, hogy: „Ezek mi is lehetnénk, ha elgondolkoznál kicsit ezeken a tablettákon.” Nem kell semmi negatívumot megemlíteni a képességeivel kapcsolatban, elég valószínű, hogy magától is tud a korai magömléséről. Csak hagyd, hogy belepillanthasson egy olyan jövőbe, amiben sokkal jobb szerető lesz. Aztán nyomj a kezébe egy kis papírt, rajta egy urológus számával. Csak úgy szórakozottan megemlítheted neki azt is, hogy miután felíratta a gyógyszert, te boldogan elmennél érte a gyógyszertárba, és így neki nem kell majd feszengenie a gyógyszertáros előtt.
Bármi is lesz ennek a gyógyszernek a sorsa, a lényeg az, hogy ha a pároddal megbeszélitek egymás szükségleteit, és együtt próbáltok megoldást találni a problémákra, akkor javulni fog a szexuális életetek. A kommunikáció az első lépés a szexuális élet jobbá tételében.

Még ma jelöld ki a saját orgazmusnapodat a naptáradban (vagy miért is ne legyél vakmerő és jelölj be minden keddet?), és ünnepeld a pároddal közösen azt a rejtett képességet, ami mindkettőtökben megvan, és amivel sok örömet tudtok okozni egymásnak!
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL