Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
SZEX, SZERELEM

A nagy Ő?

Szerző:
Szabó Anna
A házasságról mindannyian elgondolkozunk egyszer, de mielőtt fejest ugranál az ismeretlenbe, tegyél fel magadnak pár kérdést. Mielőtt megtennéd életed egyik legnagyobb lépését, nagyon fontos, hogy a megfelelő okok miatt tedd ezt, és mindketten ugyanazon a véleményen legyetek.

Ha a megfelelő okok miatt lépsz be egy kapcsolatba vagy egy házasságba, akkor nagy esélyed van arra, hogy tartós, kielégítő, életre szóló kapcsolatod lesz. Akár egy-két éve, akár már egy évtizede együtt vagy a partnereddel, vannak bizonyos dolgok, amiket át kell gondolnotok, mielőtt ilyen nagyot lépnétek előre.
Kezdjük a legfontosabbal! Szeretitek egymást, bíztok egymásban, és maximálisan tisztelitek egymást? Minden sikeres kapcsolatnak ez az alapja. Kérdezd meg a partneredtől, hogy mik az elvárásai a házassággal kapcsolatban – lehet, hogy meglepődsz, mennyire eltér a véleménye a te értékrendedtől és elvárásaidtól.

Mindketten hasonlóképpen megértőek vagytok? Ha mindkettőtökben megvan az a képesség, hogy megértsétek egymást, akkor a kezetekben van a kulcs az esetlegesen felmerülő problémák megoldásához és a továbblépéshez. Nagyon fontos, hogy megbeszéljétek életre szóló terveiteket: akartok-e mindketten gyerekeket, hol akartok élni, milyen életszínvonallal lennétek elégedettek, és merre visz az életutatok. A sikeres jövőhöz elengedhetetlenek a közös életcélok.

Hasonló az érdeklődési körötök? Egy kapcsolatban nyilván nagyon fontos a vonzalom, de bizonyos idő elteltével a fizikai vonzalom elenyészik, és a legfontosabb dolog az lesz, hogyan jöttök ki egymással. A kapcsolat életben tartásának az egyik nagyon fontos feltétele az, hogy az érdeklődési körötök hasonló legyen, és így meg tudjátok osztani egymással az élményeiteket.
Minden kapcsolatban vannak szép és nehéz idők – ez teljesen normális, sőt egészséges. A kérdés csak az, hogyan birkóztok meg a konfliktusokkal. Ha tovább akartok lépni a nehézségeken, akkor mindkettőtöknek hatékonyan kell tudnotok kommunikálni egymással, és érett módon kell tudnotok megoldani a problémákat. Gyakran előfordul, hogy egy kapcsolat erősebb lesz, ha krízishelyzetekkel és problémákkal kell megbirkózni. A közös jövő alapja az lehet, ha megmutattátok egymásnak, hogy képesek vagytok legyőzni a problémákat, és aztán továbblépni.

Egy másik nagyon fontos kérdés, amin el kell gondolkoznod, ha közös jövőt tervezel valakivel: pontosan olyannak szereted-e őt, amilyen? És ezt nem úgy értem, hogy „Tökéletes lesz, ha ezt és ezt megcsinálja”. Pontosan olyannak kell szeretned és elfogadnod a partneredet, amilyen, és nem szabad azt kívánnod, hogy megváltoztathasd.

Ha te és a szerelmed őszintén és alaposan meg tudjátok válaszolni ezeket a kérdéseket, akkor lehet, hogy egyes válaszokon megdöbbentek, másokon pedig kellemesen csalódtok. De még mindig jobb most tudni, mint hat hónappal az esküvő után. Nem az a fontos, hogy az összes kérdésben maximálisan egyetértsetek, hanem az, hogy miután mindent alaposan végigbeszéltetek és tisztában vagytok egymás véleményével és értékrendjével, még mindig biztosak legyetek abban, hogy boldog, szerető közös jövő vár rátok.
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL