SZEX, SZERELEM

A férfiak jobban megsérülhetnek egy szakítás során, mint a nők – megmutatjuk az okait

A szakítások valóban összetörhetik a nők szívét. De a briliáns elmék egy csoportja nemrégiben rájött, hogy a férfiak a válás után jobban összetörnek, mint nők. A férfiak is érzékenyek, érzelmesek és ugyanúgy lehet szívfájdalmuk. A cikkben szereplő következtetések egy pszichológusok által végzett párkapcsolati tanulmány részét képezik.

Lássuk, miért van az, hogy a férfiak jobban megsérülhetnek egy szakítás során, mint a nők és hogy mi minden derült még ki a tanulmányból:

 

A férfiak nagyobb valószínűséggel keresnek párkapcsolati segítséget az interneten

Adatgyűjtésükhöz a tudósok több mint 184 000 ember bejegyzéseit vizsgálták meg a Redditen (egy hatalmas online vitafórumon), kifejezetten az „párkapcsolat” címkével ellátott bejegyzéseket.

Eredményeikből kiderült, hogy a szerelmi problémáikhoz segítséget kérő felhasználók körülbelül 55%-a volt férfi, míg csak körülbelül 45%-a volt nő.

Továbbá az eredményekből arra is fény derült, hogy a „szívfájdalom” volt a leggyakoribb téma a bejegyzésekben. Más témák is szóba kerültek a fórumon, mint az idő, a személyes tulajdonságok, a bizalmi kérdések és az intimitás.
 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL