Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
SZEX, SZERELEM

6 jel, hogy apakomplexusod van - Vajon a párkapcsolatod is erre épül?

Szerző:
Szabó Anna
A legtöbb esetben nem tudatosan, de az apakomplexusban szenvedő nők az apjukat keresik a párjukban és ez alapján választanak párt. Számos oka lenne annak, hogy egy nőben apakomplexus fejlődik ki, de önmagában véve nem számít sem betegesnek, sem egészségtelen dolognak, egészen addig, amíg nem lesz a komplexusa rabja. Vajon te is erre építed a kapcsolatodat? Ebből a 6 jelből megtudhatod!

5. Folyton összehasonlítod a kedvesedet az apáddal

Az az egyik hobbid, hogy gyakran összehasonlítod a kedvesedet az apáddal? Ellenőrzöd mikben egyformák vagy éppen eltérőek? Sőt, kifejezetten apád tulajdonságaid keresed a párodban? Ezek bizony az apakomplexus jelei, ahol megint csak a minták dominálnak. Apád az etalon – vagy éppen a rossz példa – és tételesen átvizslatod a partnetedet, hogy mi található meg benne a „listán” szereplő elvárásokból vagy éppen tiltásokból.
Ugyan ez nem mindenkinél ennyire tudatos, van aki „akaratlanul” hasonlítja őket össze, mikor egy-egy közös jellemvonás feltűnik neki. Jung szerint a tudattalan alakítja ki az apakomplexust, és általában az ebben szenvedő nők nem ismerik fel magukon, nem látják jeleket, mint ahogy azt sem értik, hogy az emberek miért botránkoznak meg választottjukon.

szex szerelem párkapcsolat
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL