SZÉPSÉG

Minden, amit tudni érdemes a szarkalábakról - Így szabadulj meg tőlük!

Az öregedés jele a szarkalábak kialakulása, ami nagyon sok nő ellensége, és ha a 30-as éveidben jársz, bizony már megkeseríthetik az életedet. Feltűnő helyen vannak, elrejteni szinte lehetetlen. Mit tehetnél akkor mégis ellene? Beszéljünk a szarkalábakról, és arról, hogyan szabadulhatsz meg tőlük!

Mik is azok a szarkalábak?

A szarkalábak a szem körül, és különösen a szem külső sarkában kialakuló ráncokat jelentik. Olyan ismétlődő mozgások okozzák, mint a fintorgás, a nevetés és a mosolygás. Ez egy természetes jelenség, és azért fordul elő, mert az öregedéssel a bőr elveszíti rugalmasságát, így az arcon keletkező ráncok tartósabbak lesznek, ahelyett, hogy kisimulnának, mint korábban.

Megelőzés

Mint a legtöbb dolog esetében, a megelőzés a legjobb módszer a szarkalábak elkerülésére. Ügyelj arra, hogy a bőröd hidratált maradjon. Használj hidratálószereket, főleg napvédőket, mert a napfény a bőrünk legnagyobb ellensége. Öregíti és szárítja a bőrünket, amely ettől repedezett és zsíros lesz. Ezen túl a napszemüveg viselése jó ötlet, megakadályozhatja a hunyorgást, ami nagyban hozzájárul a szarkalábak kialakulásához.

Kezelés

Egy jó hidratáló és simító szemkrém csökkentheti a szarkalábakat. A hyaluronsavval és glicerinnel ellátott hidratáló szerek nagyszerűen növelik a bőr nedvességtartalmát, és ezért enyhítik a ráncok egy részét.

A peptidekkel telített szérumok szintén sikert arattak a szarkalábak kezelésében. A peptidek elősegítik a kollagén szintézisét a bőrében, ezért a bőr kevésbé zsírosnak vagy ráncosnak tűnik. Vannak mikrokezelések is, amelyeket szakképzett dermatológusok nyújthatnak. Ennek során lényegében apró sebeket hoznak létre, amelyek arra ösztönzik a bőrt, hogy több kollagént termeljen, mely így megújul és gyógyul. Ám, ha rosszul alkalmazzák, akkor több kárt okozhat, mint hasznot.

Hogyan szabaduljunk meg a szarkalábaktól?

Az összes fent említett kezelés csak csökkenti a ráncok megjelenését a szem mellett, nem távolítja el őket teljesen. A botox biztosan megszabadít a szarkalábaktól, de ne feledd, hatása nem örökké tart, és egy idő után felismerhetetlenné válhat az arcod általa.

Van egy új eljárás is, amely megjelent a piacon - olyan termékek, krémek és a szérumok, amelyek képesek utánozni a botox hatását. Érdemes a kipróbálása előtt egyeztetni a bőrgyógyászoddal.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL