Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
SZÉPSÉG

Hogyan változik a bőrápolás tavasszal? Segít a La Roche-Posay!

Szerző:
Szabó Anna
A tavasz az újjáéledés időszaka. Lekerülnek a nagykabátok és a pulóverek, egyre többet mutatunk testünkből, s ezzel együtt a bőrünkből is.

A tavasz az újjáéledés időszaka. Lekerülnek a nagykabátok és a pulóverek, egyre többet mutatunk testünkből, s ezzel együtt a bőrünkből is. A pattanások, az apró bőrhibák, a szőrtelenítés után maradt száraz felületek éppen úgy gondot jelenthetnek, mint a narancsbőr. A hófehér lábak szoli után kiáltanak, de az ésszerű gondolkodás jegyében inkább döntünk a barnítókrémek mellett. Hol ronthatjuk el mindezt? Mire érdemes odafigyelni akkor, ha a tavaszi bőrápolási rutin kialakításáról van szó? Tarts velünk, és tudj meg többet a témáról a La Roche-Posay segítségével!

Fürdés után hidratálás – de hogyan?

Minél hosszabb ideig áztatod magad a kádban, vagy zuhanyozol, annál inkább kiszárad a bőröd. A tisztálkodás után tehát alapnak számít a hidratálás. Az elérhető készítmények minden korábbinál szélesebb kínálatban megtalálhatók az online és a hagyományos üzletekben egyaránt. Mi alapján érdemes választani? Az ár vagy a minőség legyen a döntő? Sokan vannak, akik szívesen szagolgatják a testápolókat, pedig az elsődleges szempontnak inkább az összetevők listájának kellene lennie. A La Roche-Posay szerint a dermokozmetikumok között minden bőrtípushoz rátalálhatsz a megfelelő, garantáltan nem irritáló készítményre. Míg télen a hidratáláshoz a gazdagabb krémeket érdemes előnyben részesíteni, addig az egyre melegebb hónapokban már inkább a könnyebb textúrájú megoldások bizonyulnak majd praktikusnak.

Radírozás vagy hámlasztás?

Az elhalt hámsejtek eltávolításával üdébb, rugalmasabb lesz a bőr. Vannak, akik kifejezetten a durva szemcsés radírokat kedvelik, ám a tapasztalatok azt mutatják, hogy a radírozást a megfelelő hámlasztóval sikerülhet kiváltani. Az AHA és a BHA nemcsak az arcon tesz csodát, hanem a testen levő pattanások ellen is kitűnően szolgálnak. A La Roche-Posay arra is rendszeresen felhívja a figyelmet, hogy a száraz átdörzsölés nem egyfajta új trend, hanem igencsak hatékony módszer az egyenletes bőrfelület elérésének érdekében. Kiváló száraz keféléshez alkalmas eszközök érhetők el a puhább verziótól kezdve egészen a durva, a narancsbőr ellen is hatékony fegyverként bevethetőig. A keringés élénkítésével a bőr az olyan kritikus területeken is jobb állapotba hozható, mint a comb, a popsi és a has.

La Roche-Posay: pigmentfoltok ellen fényvédelem!

Az UV-sugarak egyre erősebbek lesznek a nyárhoz közeledve. A fényvédő alkalmazása évszaktól függetlenül kiemelt jelentőséggel bír, ugyanis az UVA-sugarak az ablakon és a szélvédőn is áthatolnak, öregítve ezzel a bőrt. A pigmentfoltok a kézfejet sem kímélik, az itt megjelenő foltok sokat elárulnak az életkorról és a tudatos bőrápoláshoz való hozzáállásról. Érdemes tehát az arcra használt fényvédőt a kézfejre is felvinni, és kézmosás után ismételni a folyamatot. A tavaszi napfürdőzések alkalmával ne feledkezz meg a szabadon levő bőrfelület védelméről sem, a napvédő készítmények már most ott sorakoznak a webshopok és üzletek előkelő helyén.

Napozás vagy barnítás?

Ki ne szeretné a kellemes tavaszi napsütésben begyűjteni a D-vitamint, és akár egy kis színt is? A probléma ott kezdődik, ha mindezt a megfelelő minőségű és faktorszámú készítmények nélkül tesszük. Azzal már egyre többen tisztában vannak, hogy a nyári hőségben valós egészségügyi kockázat a tűző napon tartózkodni, ám ennek ellenére is zsúfolásig vannak a strandok medencéi a déli órákban is. Egyéni felelősség és tudatosság függvénye, hogy nemet mondasz-e a napon való aszalódásnak, vagy például a szolárium kínálta azonnali, egyenletes barnaságnak.

Mire figyelj önbarnítás közben?

A La Roche-Posay tapasztalatai azt mutatják, hogy az elmúlt években mind nagyobb népszerűségnek örvendenek az önbarnítók. Hab, spray, krém – a többféle formula között mindenki megtalálhatja azt, ami beválik neki. Az a bizonyos jól ismert önbarnító illat sajnos nem elkerülhető, de számos készítmény a felkenéskor egészen jó illatot áraszt, ráadásul egyenletesen terül. Ez utóbbi korántsem elhanyagolható szempont, hiszen a foltosság így egyszerűbben elkerülhető. Felviheted kesztyűvel a barnítót, bronzosítót, vagy kézzel is elkenheted, ám minden esetben figyelj oda a kézmosásra. Ha néha sikerült már mellé lőni a barnítással, akkor pontosan tudod, miért lényeges ez.

La Roche-Posay: fókuszban a hirdatálás és a fényvédelem

Az átmeneti tavaszi hónapokra tehát a bőrápolás szempontjából már érdemes úgy tekinteni, mintha nyári meleg lenne. A klímaváltozás következtében valószínűleg hasonló hőmérsékleti értékekkel találkozhatunk majd. Védd a bőröd az ultraibolya-sugárzással szemben, és ne feledkezz meg a hidratálásról sem. A szőrtelenítés következtében fokozottan kiszáradhat a bőr, ezért a lábakon és a karokon extra hidratálás szükséges az ilyen alkalmak után. A tavaszi-nyári hónapok úgy lesznek igazán felejthetetlen, ha közben nem kell leégéssel szembesülni, ráadásul hosszútávú következmények sem járnak együtt az önfeledt vízparti pihenéssel, vagy az arborétumokban történő sétákkal.

önbarnító bőrápolás bőrápoló bőrradír dermokozmetikum hámlasztás
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL