Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
SZÉPSÉG

Hogyan lehet a forró nyári melegben is tökéletes a megjelenésed? - Íme, 6 egyszerű trükk

Szerző:
Szabó Anna
Nálunk ugyan nem jellemző a trópusi forróság, de tény, hogy nyáron a mérsékelt éghajlati övben is igencsak meleg van. A forró nyári időjárás bizony sok fejtörést okozhat, hogy ekkor is tökéletes legyen a megjelenésed. Most te is megtudhatod, hogyan lehet a nyári melegben is kifogástalan a megjelenésed, mindehhez pedig elegendő csupán az alábbiakat alkalmaznod!

Most te is megtudhatod, hogyan lehet a nyári melegben is kifogástalan a megjelenésed, mindehhez pedig elegendő csupán az alábbiakat alkalmaznod!

 

 

Hogyan szabadulj meg az irritációtól szőrtelenítés után?


Számos szőrtelenítő termék és módszer bizony nagyon durva a bőr számára, ami ilyenkor szárazzá válik és kiütések, irritációk keletkeznek rajta. Annak érdekében, hogy a bőröd szép sima legyen, próbáld meg az alábbiakat:


• A legmegfelelőbb időpont szőrtelenítésre a menstruációs ciklus közepe, ilyenkor legérzékenyebb ugyanis a bőr.
• Dörzsöld át a bőröd 1-2 nappal a szőrtelenítés előtt, így eltávolíthatod az elhalt bőrt és hámsejteket. Közvetlenül szőrtelenítés előtt viszont ne dörzsöld a bőröd, mivel a bőr túl érzékennyé válhat.
• Mielőtt nekifognál, zuhanyozz le. Így tiszta lesz a bőröd és meglágyulnak a szőrtüszők is. Közvetlenül szőrtelenítés után csakis hűvös vízzel öblítsd le a bőröd és használj hidrokortizolt vagy aloe vera-t tartalmazó krémet, amely segít csökkenteni a gyulladást.
• Ne használj alkoholtartalmú kozmetikumokat a szőrtelenítést követő napon, ideértve a dezodorokat is. Emellett érdemes kerülni a strandot, a szaunát és a szoláriumot.
• A zöld tea vagy a kamillatea jó hatással van a gyulladt bőrre, nyugtatja azt. Áztass be szivacsot a teába vagy helyezz a kérdésed területre egy-egy tea filtert.
• A bikini vonal szőrtelenítése után érdemes pamut alsóneműt viselni. A szintetikus anyagból készült fehérnemű ugyanis irritációt okozhat.


A vöröslő kiütés szőrtelenítés után teljesen normális reakciója a bőrnek, hiszen egyfajta trauma éri. Ám, ha az irritáció nem múlik el az eljárást követően 1-2 nap múlva sem, akkor bizony allergiás reakcióról lehet szó. Ez esetben érdemes orvoshoz fordulni.

szépség szépségápolás szépségtipp
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL