SZÉPSÉG

Hogyan lehet a forró nyári melegben is tökéletes a megjelenésed? - Íme, 6 egyszerű trükk

Nálunk ugyan nem jellemző a trópusi forróság, de tény, hogy nyáron a mérsékelt éghajlati övben is igencsak meleg van. A forró nyári időjárás bizony sok fejtörést okozhat, hogy ekkor is tökéletes legyen a megjelenésed. Most te is megtudhatod, hogyan lehet a nyári melegben is kifogástalan a megjelenésed, mindehhez pedig elegendő csupán az alábbiakat alkalmaznod!

Most te is megtudhatod, hogyan lehet a nyári melegben is kifogástalan a megjelenésed, mindehhez pedig elegendő csupán az alábbiakat alkalmaznod!

 

 

Hogyan szabadulj meg az irritációtól szőrtelenítés után?


Számos szőrtelenítő termék és módszer bizony nagyon durva a bőr számára, ami ilyenkor szárazzá válik és kiütések, irritációk keletkeznek rajta. Annak érdekében, hogy a bőröd szép sima legyen, próbáld meg az alábbiakat:


• A legmegfelelőbb időpont szőrtelenítésre a menstruációs ciklus közepe, ilyenkor legérzékenyebb ugyanis a bőr.
• Dörzsöld át a bőröd 1-2 nappal a szőrtelenítés előtt, így eltávolíthatod az elhalt bőrt és hámsejteket. Közvetlenül szőrtelenítés előtt viszont ne dörzsöld a bőröd, mivel a bőr túl érzékennyé válhat.
• Mielőtt nekifognál, zuhanyozz le. Így tiszta lesz a bőröd és meglágyulnak a szőrtüszők is. Közvetlenül szőrtelenítés után csakis hűvös vízzel öblítsd le a bőröd és használj hidrokortizolt vagy aloe vera-t tartalmazó krémet, amely segít csökkenteni a gyulladást.
• Ne használj alkoholtartalmú kozmetikumokat a szőrtelenítést követő napon, ideértve a dezodorokat is. Emellett érdemes kerülni a strandot, a szaunát és a szoláriumot.
• A zöld tea vagy a kamillatea jó hatással van a gyulladt bőrre, nyugtatja azt. Áztass be szivacsot a teába vagy helyezz a kérdésed területre egy-egy tea filtert.
• A bikini vonal szőrtelenítése után érdemes pamut alsóneműt viselni. A szintetikus anyagból készült fehérnemű ugyanis irritációt okozhat.


A vöröslő kiütés szőrtelenítés után teljesen normális reakciója a bőrnek, hiszen egyfajta trauma éri. Ám, ha az irritáció nem múlik el az eljárást követően 1-2 nap múlva sem, akkor bizony allergiás reakcióról lehet szó. Ez esetben érdemes orvoshoz fordulni.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL