SZÉPSÉG

5 közismert szépségápolási szokás, mely a kozmetológusok szerint abszolút helytelen

Számos szabály és praktika létezik a bőrápolásra vonatkozóan, ám nem mindegyik helyes. Nagymamád még úgy tudta például, hogy a zsíros bőrt gyakorta kell megmosni szappannal, ám a modern tudomány és a mai kozmetológusok ezzel egyáltalán nem értenek egyet. De ott a média által tényként közölt parabénekkel kapcsolatos halálos sérülésekről szóló riogatás is, amely közel sem ennyire félelmetes.

Számos kozmetikai cikk hatása múlik azon, hogy milyen bőrtípusra alkalmazzák és milyen egyedi összetevőket tartalmaz. Ám van egy nyilvánvaló tény, amelyről nem szabad elfeledkezned: soha nem érdemes fölösleges félelmet táplálni a modern technológiával szemben, ugyanakkor mindig legyen benned egy egészséges kételkedés. Most megtudhatod, hogy mely szépségápolással kapcsolatos mítoszok hamisak.

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

 

4. mítosz: a parabének rákot okoznak


Sajnálatos módon a parabének használatát félreértelmezték, mivel a média és számos kutatás arról szól, hogy mennyire káros, ezáltal pedig félelmet keltettek a fogyasztók körében. A parabének egyébként tartósítószerként használatosak a kozmetikai iparban. Irritálhatják a bőrt, de csakis nagy mennyiségben vagy egészen különleges esetekben, ami nagyon ritkán fordul elő.
A mai napig egyetlen kutatás sem tudta egyértelműen igazolni a parabének és az egyes betegségek kialakulása közti kapcsolatot.

Az eredmények csak olyan kutatásokból származnak, ahol a tartósítószereket állatokon tesztelték. Emellett nagy mennyiségű parabént injektáltak az állatok bőrébe és nem felületi alkalmazás történt. Más tartósítószerektől eltérően a parabéneket alaposan tanulmányozták, természetesen nem mindegyikük használata engedélyezett a kozmetikai iparban. Ha azonban a parabének mindegyikét elvetik, akkor egy sokkal kevésbé bevizsgált tartósítószert is hozzáadnak a termékhez.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL