SZÉPSÉG

5 közismert szépségápolási szokás, mely a kozmetológusok szerint abszolút helytelen

Számos szabály és praktika létezik a bőrápolásra vonatkozóan, ám nem mindegyik helyes. Nagymamád még úgy tudta például, hogy a zsíros bőrt gyakorta kell megmosni szappannal, ám a modern tudomány és a mai kozmetológusok ezzel egyáltalán nem értenek egyet. De ott a média által tényként közölt parabénekkel kapcsolatos halálos sérülésekről szóló riogatás is, amely közel sem ennyire félelmetes.

Számos kozmetikai cikk hatása múlik azon, hogy milyen bőrtípusra alkalmazzák és milyen egyedi összetevőket tartalmaz. Ám van egy nyilvánvaló tény, amelyről nem szabad elfeledkezned: soha nem érdemes fölösleges félelmet táplálni a modern technológiával szemben, ugyanakkor mindig legyen benned egy egészséges kételkedés. Most megtudhatod, hogy mely szépségápolással kapcsolatos mítoszok hamisak.

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

 

3. mítosz: a zsíros bőrt szárítani kell és nem hidratálni


Ez talán az egyik legártalmasabb hiedelem a bőrápolással kapcsolatban. Minden bőrtípusnak szüksége van hidratálásra, ideértve a zsíros bőrt is. Amikor alkohollal, szappannal és más durva módszerekkel megpróbálod a bőrt szárítani, csak rontasz a helyzeten. A termelődő zsír ugyanis megvéd a baktériumoktól és megakadályozza a víz elpárolgását, emellett hozzájárul a bőr regenerálódásához, mindez tehát kifejezetten előnyös. Emellett a kissé zsírosabb arcbőrű emberek kevésbé lesznek ráncosak.


A túl zsíros és problémás bőr ápolásakor fontos, hogy olyan kozmetikai termékeket használj, amelyek nem tartalmaznak SLS-t, tehát nem savas hatásúak és olyan termékeket válassz, amelyek nem tartalmaznak komedogén komponenseket. Az viszont kifejezetten fontos, hogy semmiképpen sem szabad hagyni, hogy a zsírős bőr kiszáradjon.

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL