SZÉPSÉG

5 közismert szépségápolási szokás, mely a kozmetológusok szerint abszolút helytelen

Számos szabály és praktika létezik a bőrápolásra vonatkozóan, ám nem mindegyik helyes. Nagymamád még úgy tudta például, hogy a zsíros bőrt gyakorta kell megmosni szappannal, ám a modern tudomány és a mai kozmetológusok ezzel egyáltalán nem értenek egyet. De ott a média által tényként közölt parabénekkel kapcsolatos halálos sérülésekről szóló riogatás is, amely közel sem ennyire félelmetes.

Számos kozmetikai cikk hatása múlik azon, hogy milyen bőrtípusra alkalmazzák és milyen egyedi összetevőket tartalmaz. Ám van egy nyilvánvaló tény, amelyről nem szabad elfeledkezned: soha nem érdemes fölösleges félelmet táplálni a modern technológiával szemben, ugyanakkor mindig legyen benned egy egészséges kételkedés. Most megtudhatod, hogy mely szépségápolással kapcsolatos mítoszok hamisak.

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

 

2. mítosz: az olaj eltömíti a pórusokat


Nem árt óvatosnak lenni, ha különböző olajokat és egyéb természetes összetevőkből álló pakolást viszel fel az arcodra, különösen akkor, ha tiszta formában alkalmazod az olajokat. Bizony, valóban eltömíthetik a pórusokat és allergiás reakciót okozhatnak, de csupán akkor, ha nem megfelelően választod meg őket. Mindig figyelj oda a komedogén értékelésekre, egyes olajok ugyanis inkább a zsíros bőrre jók, míg mások a száraz bőrt képesek rendbe hozni. Minél magasabb a minősítés, annál nagyobb eséllyel tömíti el az adott olaj a pórusokat.


Például a kókuszolajnak magas a komedogén minősítése, ami azt jelenti, hogy óvatosnak kell lenned, amikor felviszed az arcodra. Ám kiválóan megszünteti a száraz, repedezett sarkat és rendbe hozza a száraz könyököt. Általánosságban elmondható, hogy az olajok és azok hatása az egyéntől függ – egyesek ugyanis kókuszolajjal távolítják el a sminket, és elégedettek az eredménnyel, míg mások egyáltalán nem is használnak olajokat.

Ugyanakkor az olaj számos kiváló összetevőt tartalmaz, ami táplálja és selymessé teszi a bőrt, kiváló mind a haj, mind a testápolás tekintetében. Az olajok remekül alkalmazhatók krém, szérum, de akár arctisztító termékek formájában is. Zárásként elmondható az, hogy nem kell félned az olajok használatától, de mindig körültekintően válaszd meg az adott típust, és igyekezz mindig a bőrtípusodnak legmegfelelőbbet választani.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL