REJTÉLY-MISZTIKA

Világbéke halálsugárral! - Nikola Tesla 7 rejtélyes és hátborzongató találmánya

Sosem készültek el. De talán jobb is. A horvát-szerb-amerikai származású fizikus, feltaláló, villamos- és gépészmérnök, illetve filozófus Nikola Tesla kétségkívül a 20. század egyik legnagyobb tudósa volt és hálásak lehetünk munkásságáért. Ugyanakkor hajmeresztő találmányai, jobban mondva ötletei is voltak, amik sokkal illettek inkább sci-fi filmbe, mint amilyen a halálsugár ötlete is. Vajon mi van még, amit nem sikerült teljesen kiviteleznie Teslának?

Számtalan találmányt köszönhetünk neki, közöttük a robbanómotorok gyújtási rendszerét, a távirányítást, a koncentrált napenergia erőmű feltalálását, az energia továbbítást vezeték nélkül és a radar előli álcázást. Azonban a nagyravágyó és ambiciózus feltalálónak ezeknél jóval merészebb ötletei is voltak, mint amilyen a következő hét ötlet, illetve félbehagyott terv:

{KEPGALERIA}

Halálsugár

Már a neve is rémesen parásan hangzik, - hozzá kell tenni ezt a nevet a sajtó találta ki, Tesla „békesugárnak” nevezte volna. Ugyanis a fegyverrel a világbékét kívánta elhozni és bebiztosítani úgy, hogy egy vákumkamrában higanyrészecskéket a hangsebesség 48-szorosára gyorsított volna, és ezeket sugár formájában lőtte volna ki, ami olyan óriási energiával bír, hogy akár 10 ezer ellenséges repülőgépet is elpusztíthatott volna 400 km távolságból.

Tesla a részecskefegyver terveit több kormánynak is felajánlotta, és a Szovjetunió csapott le rá. 25 ezer dollárt keresett rajta. Ugyanakkor arról a mai napig nincs hír, hogy megépítették volna. Persze tudjuk, hogy ez nem jelent semmit…

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL