REJTÉLY-MISZTIKA

Világbéke halálsugárral! - Nikola Tesla 7 rejtélyes és hátborzongató találmánya

Sosem készültek el. De talán jobb is. A horvát-szerb-amerikai származású fizikus, feltaláló, villamos- és gépészmérnök, illetve filozófus Nikola Tesla kétségkívül a 20. század egyik legnagyobb tudósa volt és hálásak lehetünk munkásságáért. Ugyanakkor hajmeresztő találmányai, jobban mondva ötletei is voltak, amik sokkal illettek inkább sci-fi filmbe, mint amilyen a halálsugár ötlete is. Vajon mi van még, amit nem sikerült teljesen kiviteleznie Teslának?

Számtalan találmányt köszönhetünk neki, közöttük a robbanómotorok gyújtási rendszerét, a távirányítást, a koncentrált napenergia erőmű feltalálását, az energia továbbítást vezeték nélkül és a radar előli álcázást. Azonban a nagyravágyó és ambiciózus feltalálónak ezeknél jóval merészebb ötletei is voltak, mint amilyen a következő hét ötlet, illetve félbehagyott terv:

{KEPGALERIA}

Halálsugár

Már a neve is rémesen parásan hangzik, - hozzá kell tenni ezt a nevet a sajtó találta ki, Tesla „békesugárnak” nevezte volna. Ugyanis a fegyverrel a világbékét kívánta elhozni és bebiztosítani úgy, hogy egy vákumkamrában higanyrészecskéket a hangsebesség 48-szorosára gyorsított volna, és ezeket sugár formájában lőtte volna ki, ami olyan óriási energiával bír, hogy akár 10 ezer ellenséges repülőgépet is elpusztíthatott volna 400 km távolságból.

Tesla a részecskefegyver terveit több kormánynak is felajánlotta, és a Szovjetunió csapott le rá. 25 ezer dollárt keresett rajta. Ugyanakkor arról a mai napig nincs hír, hogy megépítették volna. Persze tudjuk, hogy ez nem jelent semmit…

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL