REJTÉLY-MISZTIKA

Tudnod kell erről a 15 esküvői babonáról még mielőtt férjhez mész!

Szerző:
Szabó Anna
Közeleg a nagy nap? De legalábbis tudod, hogy egy nap oltár elé állsz? Állítsd magad mellé a természetfeletti erőket, biztosítsd be a boldog jövőt és a jó szerencsét azzal, hogy átbogarászod ezt a 15 esküvői babonát, így tutira tökéletes lesz az a nap!

A menyasszony fátyla képes megvédeni az arát a rossz szellemektől és a rontástól a germán hiedelem szerint. Továbbá a lány ártatlanságát jelképezi. Viszont csődbe mehet az esküvő, ha az esküvő előtt a hajára helyezi. Ha valaki más kezébe kerül, vagy felakarná próbálni, elfogja csábítani a naiv vőlegényt. A fátylat az apa tűzheti a lány hajába és csak a vőlegény hajthatja fel, így az ara a vőlegény oltalmába kerül.

A menyasszonyi cipőbe az esküvő előtt aprópénzt szoktak tenni, mert ezzel lehet biztosítani a hosszantartó anyagi jólétet.

Azért dobnak rizst dobni az ifjú párra, hogy termékeny legyen a házasságuk és persze az ara.

Kis jóslás a szingliknek: a menyasszony felírja a cipője talpára a hajadonok nevét és az lesz a következő menyasszony, akinek a neve még a lagzi után is kiolvasható lesz a neve.

De ott van a másik ismeretes jóslás is, hogy esküvő után hátat fordít a vendégségnek és eldobja a csokrot. Aki elkapja, az megy legközelebb férjhez. Különben a csokor a boldogságot szimbolizálja, és a vőlegénynek kell kiválasztania.

A fiatal férfiak pedig a menyasszony harisnyakötőjét akarják így megkaparintani, amit a szertartás után a vőlegény a násznép előtt levesz a kedveséről és a férfiak közé dobja. Aki kapja, az házasodik legközelebb.

A rozmaring a hűségét szimbolizálja. Ha az esküvőn viseli a házaspár, akkor soha nem tévednek rossz útra és nem tévelyednek el...

Az angolszász hagyományokból ered az, hogy az arának szüksége van egy régi, új, kék és kölcsönbe kapott ruhadarabra. A „régi" a boldog hajadon éveket képviseli, az „új" az új fejezetet az életében, mint háziasszony, a „kék" meg menyasszony örök hűségének jelképe. A kölcsön kapott holmi pedig a szerelmet szimbolizálja.

Egy babona szerint, ha túl sok szép lány veszi körül a menyasszonyt elűzik a gonosz szellemeket. Ezért is lépnek ők először a templomba, hogy kiűzzék a menyasszonyra leselkedő démonokat.

A gyűrű egységet, a bezárult kört, a körforgást, az állandóan megújuló életet jelképezi. Illetve a jegygyűrű védelmet nyújt a rossz szellemek, démonok és az ellenségekkel szemben. Az pedig balszerencse, ha lekerül ujjról, és még rosszabb, ha más próbálja fel!

Már az ókorban is jelentős szerepe bolt az esküvői tortának. Akkoriban a menyasszony fején törtek össze, és ezzel hívták be életébe a termékenységet. Állítólag minél díszesebb és nagyobb a torta, annál több gyermeke fog születni a párnak. Azért is vágja fel együtt a pár tortát, mert azzal is összetartozásukat jelzik és az lesz az úr a házban, akinek a keze feljebb van a szeletelés közben. Majd az ifjú pár megeteti egymást, hogy édes és boldog évek elé nézhessenek.

A szinglik meg vigyenek haza egy szeletet a tortából, rejtsék a párnájuk alá, és akkor éjszaka meglátják álmukban a jövendőbelijüket.

A germánok szerint muszáj a nagy napon a cserepet, porcelánt vagy poharat törniük, mert azzal elűzik a gonosz szellemeket és bebiztosítják a boldog jövőjüket, mert a rossz szellemek megijednek a kellemetlen zajtól. A maradványokat a párnak együtt kell feltakarítaniuk ezzel jelezve, hogy minden helyzetben összetartoznak és számíthatnak egymásra.

Az újdonsült férjnek azért kell az otthonuk küszöbén átemelnie az ifjú feleségét, mert a hagyományok szerint ezzel becsapják a küszöb alatt váró gonosz démonokat, akik máskülönben megátkoznék a szerelmeseket. A férfi így megvédi szíve hölgyét és a házasságukat.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL