REJTÉLY-MISZTIKA

Szándékosan ölhette meg utasait az 5 éve eltűnt maláj gép pilótája - Ez lehet a rejtély kulcsa!

Még 2014. március 8-án tűnt el a Malaysia Airlines 370-es, a Kuala Lumpurból Pekingbe tartó járata. 239 ember volt a fedélzetén és nyomtalanul eltűnt a radarokról. Azóta találgatják, hogy mi történhetett. Természetesen az egyik legnépszerűbb teória, hogy egy új Bermuda-háromszög nyelte el. Vagy a földönkívüliek vitték el. A józanabbak szerint simán viharba keveredett. De nem is olyan régen a szakértők egy újabb lehetséges válaszra leltek.

Nemrég az Atlantic hozta nyilvánosságra a tragédia okait kutató nemzetközi szakértői csoport szerinti legvalószínűbb magyarázatot. A szakértők szerint szándékosan ölhette meg a pilóta az utasait 2014. május 8-án. A mai napig nem került elő a gép sem egészben, sem darabokban, de még csak a 239 utas sem.

A maláj hatóságok úgy zárták le a vizsgálatot, hogy valószínűleg gépeltérítés történt. Csakhogy kívülről nem történhetett behatolás. Így a szakértők arra jutottak, hogy sokkal valószínűbb az, hogy a pilóta, esetleg a másodpilóta szándékosan kormányozta az Indiai-óceánba a repülőgépet. Ugyanakkor az előéletüket tekintve kizárásos alapon az első pilóta marad, az 56 éves Zaharie Amad Shah, aki depressziós volt, mivel a felesége válni készült, a gyerekei elköltöztek, és egyre több időt töltött a közösségi oldalakon. Ellenben a másodpilóta fiatal volt, házasodás előtt állt, és minden jól alakult az életében.

A szakemberek úgy gondolják, hogy Zaharie Amad Shah kiküldhette a másodpilótát a pilótafülkéből, azután kikapcsolta az utastér nyomáskiegyenlítőjét és hirtelen 12,2 kilométeres magasságba emelte a gépet, ennek hatására az utasok minden bizonnyal elájultak, majd fulladás nélkül meghaltak. Ugyanakkor a pilóta nem halt meg zuhanásig, mert előre megfontolt szándékkal megtervezte az utasok és a saját halálát.

A maláj hatóságok nem hozták nyilvánosságra, hogy a pilóta mentális problémákkal küzdött és esetleg öngyilkosságra vágyhat. Ellenben, ha a légitársaságnál tudtak a gondjairól, akkor őket terhelheti a felelősség, akár szándékosan, akár figyelmetlenség okán nem vették ezt észre.

Az sem segítette elő a rejtély megoldását, hogy a malajziai légiirányítás órákig nem értesítette a hatóságokat az eltűnt gépről. Ebből kifolyólag későn indult meg a túlélők és a roncsok keresése. Viszont érdekes, hogy napokkal később kiderült, hogy a roncsok nem is lehetnek a Dél-kínai-tengeren, mert a gép a Vietnámi határnál visszafordult, dél felé, egyenesen az Indiai-óceánnak az Antarktisz irányába tartott. Később arra is fény derült, hogy a malajziai hadsereg észlelte a repülőt, és hagyták, hogy a nemzetközi mentőcsoport a Dél-kínai-tengeren keresse az Indiai-óceán helyett. Hogy mindez miként történhetett, azóta sincs magyarázat. Ebből kifolyólag hajmeresztő összeesküvés-elméletek születtek, minthogy lelőtték a kínaiak vagy az amerikaiak, vagy elrabolták az oroszok…

Továbbá a tragédiát, egyetlen terrorszervezet sem vállalta fel. Bár a gép eltűnésére válasz lehet a depressziós kapitány, még mindig rengeteg a kérdés, hogy hol lehet a gép, az utasok, hogy miért nem szóltak az eltűnt gépről vagy éppen a mentális zavarokkal küzdő kapitányról.

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL