Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

Rejtély, hogy miért akar mindenki leugrani erről a hídról! – Öngyilkosok hídja

Szerző:
Szabó Anna
Pasadénában, Kaliforniában található a Colorado utcai híd, amit „öngyilkosok hídjának” is neveznek. Sajnos nem ok nélkül. Állítólag már legalább száz ember lett ugrott le a hídról. Vajon pusztán azért, mert a gyors halált ígéri vagy valami rejtélyesebb oka annak, hogy odamennek az emberek véget vetni az életüknek?

Több évtizeddel ezelőtt mielőtt a történelmi Colorado utcai híd épült volna, rendkívül nehéz feladat volt az alatt lévő Arroyo Seco-n történő átkelés (a San Gabriel-hegyeket a Los Angeles-i folyóhoz összekötő mély kanyon) átkelés Pasadénába. A lovaknak és a kocsiknak keresztül kellett menniük Eagle Rock sziklás völgyén.

Mindez 1912-ben megváltozott, amikor J.A.L. Waddell megtervezte és felépítette a 150 láb magas, 1 467 láb hosszú, betonszerkezetet, amely a Pasadena központjában található, Los Angeles belvárosától északkeletre. A híd végül mégis „öngyilkos híd” nevet kapta.

A pletykák szerint 1912-ben, a híd építésénél, egy építőmunkás a hídon dolgozott mikor az alatta lévő nedves betonba zuhant. Feltételezve, hogy nem lehetett megmenteni, a dolgozók otthagyták, hogy a gyorsan száradó keverékben meghaljon. Állítólag a lelke más kétségbeesett lelkekért kiált. Azt hinnéd, ez csak legenda, pedig 1919 és 1937 között rengeteg öngyilkosság történt. De még azután is…

Az egyik leghíresebb öngyilkossági eset 1937. május 1-jén történt, amikor egy elkeseredett anya a ledobta a kisbabáját, majd utána ugrott. Az anya meghalt, de csodával határos módon a kislány túlélte. Édesanyja véletlenül néhány fára dobta, így megkarcolódott, de életben maradt.

Az 1980-as évek folyamán a híd igen rossz állapotba került a Loma Prieta földrengés miatt, amely 1989-ben történt Oakland közelében. A "öngyilkos-híd" 1993-ban 27 millió dolláros felújításon esett át. Emellett a híd mérföldkőhöz érkezett, és bejegyezték a Nemzeti Történeti Nyilvántartásban.

A híd néhány újabb áldozata

2015. október 27-én a brit-amerikai modell és televíziós sztár Sam Sarpong öngyilkosságot követett el. Ő is leugrott a hídról. Ezért 2016-ban a járdán a korláton belül ideiglenes, öngyilkossággátló akadályok kerültek elhelyezésre, 10 láb magas láncszem kerítés formájában. 2017-ben kilenc sikeres öngyilkosság történt.

Egy 30 éves nő él túlélte az öngyilkossági kísérletét 2017. április 26. -án. Az ismeretlen nőt a rendőrség és a mentősök életben találták a Desiderio északi részén lévő híd alatt, de súlyos sérüléseket szenvedett. A nő egyértelműen öngyilkos akart lenni.

A Colorado Street öngyilkos híd 2017. április 15-én is borzalmak színterévé vált. Egy férfi leugrott a pasadena-i hídról. Az esetet öngyilkosságként vizsgálták. A rendőrség csak 8 órával később kapott hívást egy tanútól, aki azt állította, hogy látott valakit leugrani a hídról. Mikor a mentősök megtalálták a férfi testét az Arroyo Seco alján már halott volt.

Egy másik nő szintén öngyilkos lett a Colorado street-i híd keleti oldaláról leugorva a rendőrség állítása szerint. A nő, aki becslések szerint a 20-as évei végén járt, holtan találták a helyszínen. Semmi jele nem volt annak, hogy gyilkosság vagy egy félresikerült játék lenne.

Találtak egy bomlásban lévő testet 2002. január 2-án. A rendőrség csak azt gyanította, hogy a férfit akkor fedezték fel, amikor valaki rossz szagra panaszkodott az Arroyo Seco felől. A pasadena-i tűzoltóság tűzoltóinak közreműködésével megtalálták a rossz szag forrását két órányi keresés után. Valószínűleg a férfi is öngyilkos lett.

Megölte barátnőjét és anyját, majd leugrott a hídról 2008. január 10-én. Egy férfi leszúrta a barátnőjét, majd az anyját egy heves vita közben. A rendőrség bezárta a közeli iskolát, ahol a férfi 6 éves fia volt, nehogy benne is kárt tegyen. A férfi nem hozzá, hanem a hídhoz sietett és egy szemtanú látta is, amint ugrani készül, de mire odaértek a hatóságok, hogy tárgyaljanak vele, leugrott. A férfit Walter Garciaként azonosították és 38 éves volt. A nő Damaris Quiles, 35 éves volt, és az anyja, Carmen Quiles, 73. A férfi édesanyja meghalt a helyszínen, és barátnője később kórházban vesztette életét.

2018 szeptemberig 4 sikeres öngyilkosság történt. Még mindig rejtély, hogy a halott építőmunkás csalja-e az áldozatait vagy más oka van annak, hogy odajárnak az emberek meghalni…


 

rejtély misztika
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL