REJTÉLY-MISZTIKA

Rejtély, hogy miért akar mindenki leugrani erről a hídról! – Öngyilkosok hídja

Pasadénában, Kaliforniában található a Colorado utcai híd, amit „öngyilkosok hídjának” is neveznek. Sajnos nem ok nélkül. Állítólag már legalább száz ember lett ugrott le a hídról. Vajon pusztán azért, mert a gyors halált ígéri vagy valami rejtélyesebb oka annak, hogy odamennek az emberek véget vetni az életüknek?

Több évtizeddel ezelőtt mielőtt a történelmi Colorado utcai híd épült volna, rendkívül nehéz feladat volt az alatt lévő Arroyo Seco-n történő átkelés (a San Gabriel-hegyeket a Los Angeles-i folyóhoz összekötő mély kanyon) átkelés Pasadénába. A lovaknak és a kocsiknak keresztül kellett menniük Eagle Rock sziklás völgyén.

Mindez 1912-ben megváltozott, amikor J.A.L. Waddell megtervezte és felépítette a 150 láb magas, 1 467 láb hosszú, betonszerkezetet, amely a Pasadena központjában található, Los Angeles belvárosától északkeletre. A híd végül mégis „öngyilkos híd” nevet kapta.

A pletykák szerint 1912-ben, a híd építésénél, egy építőmunkás a hídon dolgozott mikor az alatta lévő nedves betonba zuhant. Feltételezve, hogy nem lehetett megmenteni, a dolgozók otthagyták, hogy a gyorsan száradó keverékben meghaljon. Állítólag a lelke más kétségbeesett lelkekért kiált. Azt hinnéd, ez csak legenda, pedig 1919 és 1937 között rengeteg öngyilkosság történt. De még azután is…

Az egyik leghíresebb öngyilkossági eset 1937. május 1-jén történt, amikor egy elkeseredett anya a ledobta a kisbabáját, majd utána ugrott. Az anya meghalt, de csodával határos módon a kislány túlélte. Édesanyja véletlenül néhány fára dobta, így megkarcolódott, de életben maradt.

Az 1980-as évek folyamán a híd igen rossz állapotba került a Loma Prieta földrengés miatt, amely 1989-ben történt Oakland közelében. A "öngyilkos-híd" 1993-ban 27 millió dolláros felújításon esett át. Emellett a híd mérföldkőhöz érkezett, és bejegyezték a Nemzeti Történeti Nyilvántartásban.

A híd néhány újabb áldozata

2015. október 27-én a brit-amerikai modell és televíziós sztár Sam Sarpong öngyilkosságot követett el. Ő is leugrott a hídról. Ezért 2016-ban a járdán a korláton belül ideiglenes, öngyilkossággátló akadályok kerültek elhelyezésre, 10 láb magas láncszem kerítés formájában. 2017-ben kilenc sikeres öngyilkosság történt.

Egy 30 éves nő él túlélte az öngyilkossági kísérletét 2017. április 26. -án. Az ismeretlen nőt a rendőrség és a mentősök életben találták a Desiderio északi részén lévő híd alatt, de súlyos sérüléseket szenvedett. A nő egyértelműen öngyilkos akart lenni.

A Colorado Street öngyilkos híd 2017. április 15-én is borzalmak színterévé vált. Egy férfi leugrott a pasadena-i hídról. Az esetet öngyilkosságként vizsgálták. A rendőrség csak 8 órával később kapott hívást egy tanútól, aki azt állította, hogy látott valakit leugrani a hídról. Mikor a mentősök megtalálták a férfi testét az Arroyo Seco alján már halott volt.

Egy másik nő szintén öngyilkos lett a Colorado street-i híd keleti oldaláról leugorva a rendőrség állítása szerint. A nő, aki becslések szerint a 20-as évei végén járt, holtan találták a helyszínen. Semmi jele nem volt annak, hogy gyilkosság vagy egy félresikerült játék lenne.

Találtak egy bomlásban lévő testet 2002. január 2-án. A rendőrség csak azt gyanította, hogy a férfit akkor fedezték fel, amikor valaki rossz szagra panaszkodott az Arroyo Seco felől. A pasadena-i tűzoltóság tűzoltóinak közreműködésével megtalálták a rossz szag forrását két órányi keresés után. Valószínűleg a férfi is öngyilkos lett.

Megölte barátnőjét és anyját, majd leugrott a hídról 2008. január 10-én. Egy férfi leszúrta a barátnőjét, majd az anyját egy heves vita közben. A rendőrség bezárta a közeli iskolát, ahol a férfi 6 éves fia volt, nehogy benne is kárt tegyen. A férfi nem hozzá, hanem a hídhoz sietett és egy szemtanú látta is, amint ugrani készül, de mire odaértek a hatóságok, hogy tárgyaljanak vele, leugrott. A férfit Walter Garciaként azonosították és 38 éves volt. A nő Damaris Quiles, 35 éves volt, és az anyja, Carmen Quiles, 73. A férfi édesanyja meghalt a helyszínen, és barátnője később kórházban vesztette életét.

2018 szeptemberig 4 sikeres öngyilkosság történt. Még mindig rejtély, hogy a halott építőmunkás csalja-e az áldozatait vagy más oka van annak, hogy odajárnak az emberek meghalni…


 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL