REJTÉLY-MISZTIKA

Nostradamus tűpontosan megjósolta ennek az uralkodónak a halálát

Nostradamus ugyanolyan titokzatos volt kortársai számára, mint nekünk. Egy sikeres dél-franciaországi orvos, 1538-ban, 35 évesen hagyta el otthonát, hogy keletre vándoroljon, miközben misztikusokkal találkozott, és ezoterikus művészeteket tanult. Körülbelül öt évvel később visszatért Franciaországba, egy más emberként.

Hazafelé Olaszországon áthaladva rámutatott egy Peretti nevű szerény ferences szerzetesre, és bejelentette, hogy a fiatal ismeretlen egy napon pápa lesz. Furcsa megfigyelés volt; ami még furcsább, igaz volt. Perettiből V. Sixtus lett.

Otthon Nostradamus minden este meditálni kezdett, és egy tál vízzel és gyógynövényekkel végzett bonyolult szertartásokat. Furcsa transzba esett, miközben rejtett dolgokat látott vagy hallott. Az 1540-es években horoszkópokkal és titokzatos jövőjóslatokkal teli almanachokat kezdett megjelentetni. Olvasói köre robbanásszerűen megnőtt. 1554-ben Nostradamus, aki Medici Katalin, Franciaország királynőjének orvosa, lett 1554-ben megkezdte A centúriák nevű hatalmas projektet: négysoros versek gyűjteményét száz (tehát "évszázados") szerint csoportosítva, a jövő vízióiként. Ezekből 1555-ben ezekből válogatást adott ki, „A próféciák” címmel.

 

„Két seb egyben, kegyetlen halált halni”

Ezen jóslatok közül sok teljesen megfejthetetlen; mások kísértetiesen előrelátónak tűnnek. Az egyik leghíresebb a Centúria I, 35. négysoros: „Az oroszlán fiatal, az öreg felülkerekedik / egyetlen harcban a harcmezőn; / Szemét aranykalitkájába szúrja / két seb egyben, hogy kegyetlen halált haljak."

Mit jelenthet ez? Két oroszlán, egy fiatal és egy öreg, párbajt vív, és a fiatal egy aranykalitkában kiszúrja az idősebb szemét, és megölte? És két sebet csinált az egy szúrás? Mit jelent mindez?

Nostradamus elhivatott olvasói szerint a válasz négy évvel később, 1559-ben érkezik. II. Henrik francia király beleegyezett, hogy feleségül adja húgát és lányát Savoyai herceghez, illetve spanyol királyhoz. Ez megünneplést igényelt, amely tornával tetőzött, ahol a násznép sportosabb férfijúi mutatták be erejüket és lovas tudásukat a tornákon. Amikor Henrik szembenézett egy fiatal skót nemessel, az ünnepi hangulat elsorvadt: az ifjú lándzsája átszúrta a király szemét a védősisakon, és cselekvőképtelenné tette. 10 nappal később meghalt.
 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL