Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

Még egy rejtély a Gízai Nagy piramissal kapcsolatban - Újabb megfejtésre váró titok!

Szerző:
Szabó Anna
A Gízai nagy piramis önmagában véve is csupa misztikum és rejtély, ám a tudomány még mindig nem képes megfejteni őket. Ilyen az újabb titok is, miszerint nemrégiben két ismeretlen üreget fedeztek fel az egyiptomi régészek a piramis belsejében. De talán majd ezek megfejtése hozza meg az áttörést az egész piramis rejtélyéhez! Kíváncsi vagy még arra, milyen titkokat őriz?

Rejtély 1 – Mikor épült?

Eleve nagy rejtély piramis építésének pontos ideje, mivel rengetegen nem értenek egyet ebben a kérdésben. Ugyan hivatalosan i. e. 2580-2530 körül épült, de a munkálatok pontos időtartama nem ismert. Az legalább biztosnak tűnik, hogy a nagy piramis az uralkodó temetkezési helyéül épült. Ráadásul a körülötte levő sírmezők és csatlakozó kultikus építmények a piramiskörzetet halotti várossá teszik.

A piramis kora akkor kérdőjeleződött meg ismételten az elmúlt években, amikor több olyan jel látott napvilágot, ami szerint jóval régebbi építményről van szó, amit talán nem is az egyiptomiak emeltek.

Rejtély 2 – Kik építették? Lehet, hogy az iegenek?

Az építmény különleges csillagászati tájolása miatt, azt engedi feltételezni, hogy a készítők óriási csillagászati tudással rendelkeztek. Olyan dolgokat kellett tudniuk, amiket csak modern teleszkópokkal fedeztünk fel. Akkor ezek alapján ki és miért építhette a piramist? Sokak elképzelése szerint az ősi idegenek segítségével épült meg a piramis, ugyanis túlságosan bonyolult és összetett építmény ahhoz, hogy ezt az anno az Egyiptomiak képesek lettek volna maguktól megépíteni.

Mások szerint a piramis sok ezer évvel régebbi lehet, vagyis akkor kellett lennie egy Egyiptomot megelőző civilizáció, ami képes volt ilyen bonyolult piramisok építésére. Erre utalnak azok az ősi piramis kezdemények, amiket nem is olyan rég a sivatagban találtak, mivel ezek a piramisok „elődeinek” tekinthetők. 

Rejtély 3 – Mire valók a titkos kamrák és üregek a piramisban?

Régóta él a gyanú, hogy a piramisokban különböző titkos járatok, kamrák, üregek vannak elrejtve. Talán ezek jelenthetik a megoldást a számtalan rejtélyre. Sokan még olyan titkos szobákról is fantáziáltak már, ahol talán a piramis tervrajzot is tartalmazhatják, de legalábbis a készítők pontos kilétét felfedő dokumentumokat.

Ennek tetejében nemrégiben új, ismeretlen üregeket fedeztek fel, különböző mérésekkel. Úgy néz ki, hogy ezek az üregek nem természetes üregek, így az a legvalószínűbb, hogy titkos járatok, folyosók, vagy akár kamrák lehetnek.

 

A római Plinius szerint a Nagy Piramis belsejében van egy 86 könyök mély kút, az alján vízzel, ami a Nílushoz csatlakozik. Az egyiptomi hagyományban, a padlóba mélyített akna Szokarisz birodalmába vezető bejáratot jelképezte. De itt most többről lehet szó, mint egyszerű szimbolikai utalás az Alvilágra. A piramis északi oldalán találták meg az egyik titkos átjárót, de senki sem tudja, hogy pontosan mi lehet benne, és mi lehet a többi átjáróban, egyáltalán milyen célt szolgáltak, hogy ennyire elrejtették őket.  Folyamatosan zajlanak a kutatások és most is egy különleges röntgen technológiával igyekszenek a régészek i 3D-ben modellezni az üregek elhelyezkedését, hogy képet kapjanak arról hol találhatóak a piramis belső szerkezetében.

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL