Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

Ezt a 10 hihetetlen kincset a véletlennek köszönhetően fedezték fel

Szerző:
Szabó Anna
Biztos akad köztetek olyan, aki gyerekkorában arról álmodozott, hogy régész vagy kalóz lesz és rejtett kincseket talál. Sokan szerettünk volna Indiana Jonesok és kalandregények főszereplőivé válni. Nos… vannak, akikkel meg is esett, mert a sors úgy hozta, hogy a legnevetségesebb, legmeghökkentőbb módon, a véletlenek köszönhetően, és a vak szerencse folytán találtak rá óriási összeget érő tárgyaikra, mint amilyen a 10 elképesztő kincs is.

A római „Hoxne Hoard” kincseket egy amatőr fémdetektoros fedezte fel

A nyugdíjas kertész, Eric Lawes egy mezőn ténfergett Suffolkban, Angliában, ahol barátja elvesztette a kalapácsát. A kalapács helyett viszont Nagy-Britannia egyik leghíresebb római arany kincseire bukkant. Értesítette a helyi hatóságokat a felfedezett kincsről, és ők szervezték meg a kincs kiásását. Több mint 14 000 tárgyat fedeztek fel, beleértve érméket, gyűrűket, karkötőket, csodálatos ezüst tárgyakat és más értékes dolgokat.

1993 novemberében a római leletek értéke 1,75 millió font (azaz 2,66 millió font, vagyis 4,3 millió dollár) volt, amelyet Eric Lawesnek fizettek a kincs megtalálójaként. Napjainkban a leginkább értékelt és gyönyörű tárgyak a British Múzeumban találhatók... valamint a kalapács, amit Eric Lawes keresett.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL