REJTÉLY-MISZTIKA

Ez az 5 ember olyan rejtélyes körülmények között halt meg, amit "amerikai Dyatlov incidensnek" hívnak

1978-ban 5 ember rejtélyesen eltűnt Kaliforniában, hazafelé egy főiskolai kosárlabdameccsről. Négy hónappal később megtalálták a testüket, méghozzá megfagyva. Furcsa halálukat azóta az amerikai Dyatlov incidens rejtélynek nevezik, mivel hasonlóságok vannak a két eset között.

A férfiakat legutóbb egy benzinkútnál látták és egy hónappal később holtan találtak őket

Miután 1978. február 24-én a chico-i Kaliforniai Állami Egyetemen kosárlabdameccsén részt vettek, beszálltak az 1969-es Mercury Montegoba és elindultak Yuba City-be. Bill Sterling, 29; Jack Huett, 24; Ted Weiher, 32; Jack Madruga 30, és Gary Mathias 25 éves volt. Másnap is lett volna kosárlabdameccsük. Madruga és Mathias az amerikai hadseregben szolgáltak a többiek mentálisan sérültek voltak.

Mielőtt felhajtottak volna a fiúk az autópályára, megálltak egy benzinkútnál, vettek egy kis snacket meg üdítőt, majd elindultak az éjszakába.
Theodore Weiher éhen halt, pedig rengeteg élelem volt körülötte

Egy bizonyos ponton szétváltak a fiúk útjai. Weihert 20 mérföldre az autótól találták meg egy lakóautóban. A halál oka az volt, hogy éhen halt, szörnyen le volt fogyva (91 kg-ról a felére), holott volt étele bőven. Egy évre elegendő élelem volt az autóban és alig fogyott belőle valami. A lábán pedig fagyási sérülések voltak, annak ellenére, hogy fűtőanyag is a rendelkezésére állt. Feltehetően három hónapig élt ott. Ráadásul nyolc darab lepedőbe volt becsavarva. A cipője viszont eltűnt és volt egy aranykaróra is mellette, ami nem az övé volt.

Az elhagyott autójuk teljesen rendben volt

Négy nappal eltűnésüket követően egy vadőr találta meg a kocsit egy földúton Oroville-n kívül. Ez Chicotól körülbelül 26 mérföldre van, Yuba városától pedig 36 mérföldre. Oroville Chico-tól keletre fekszik, és útba esik annak, aki Yubába tart. Az a hely, ahol az autót megtalálták, a Plumas Nemzeti Park volt, ami teljesen kiesett nekik az úti célhoz képest. A hó elolvadása után júniusban találták meg a négy férfi testét egy lakóautó táborban.

A nyomozás során kiderült, hogy a Montego rendben volt. Ki volt nyitva, az egyik ablak le volt engedve, és a kocsiban majdnem tele volt a tank is.

Joseph Shones azt állítja, hogy látott valamit 

Az egyetlen személy, aki látott valamit, az Joseph Shones. Ugyanazon az éjszakán elakadt a hóban és a kocsijában töltötte az éjszakát. Enyhe szívrohamot kapott és a kocsiban feküdt. A háta mögött meglátta a fényszórókat, kiszálltak a fiúk és velük volt egy nő, feltehetően egy csecsemővel. Segítséget akart kérni a sürgölődő fiúktól, de azok lekapcsolták a zseblámpájukat és elrejtőztek.

Az egyik férfi még mindig hiányzik

Négy férfit holtan találtak. Madruga és Sterling 18,3 mérföldre volt az autótól. Az előbbi testét részben elfogyasztották az állatok; utóbbiból csak csontok maradtak, egy kis területen szétszórva. A vizsgálatok azt mutatták, hogy mindketten hipotermiában haltak. Jack Huett 2 mérföldre volt a lakóautótól. Halálát szintén a hipotermia okozta. Úgy tűnt az is, hogy Weiher nem volt egyedül a lakóautóban, és Mathias és esetleg Huett ott volt vele. Mathias kosárcipője a lakóautóban volt.

De az ötödiket eltűntnek tekintik. Gary Mathias holttestét soha nem találtak meg és családja úgy véli, hogy ő volt az oka a balesetnek. Mathias skizofréniában szenvedett, de gyógyszeres kezelés alatt állt. Rendőrségi nyilvántartások alátámasztották, hogy Mathias erőszakossá válik, ha elmulasztotta bevenni a gyógyszereit, ezért fennáll annak a lehetősége, hogy elfelejtette bevenni őket és valóban ő okozta a szerencsétlenséget.

A nyomozók úgy gondolják, hogy Mathias az időjárás áldozatává vált, és betemette hó, a teste pedig idővel lebomlott.

Csak elméletek vannak

Az ég egy adta világon, semmi magyarázat nincs a történtekre. Egyesek szerint eltévedtek és mivel mentálisan betegek voltak, nem tudtak visszatalálni a kocsihoz, helyette ráleltek a lakóautóra, amibe betörtek és mivel féltek, hogy magántulajdon, ezért próbáltak csendben lelépni onnan. A mentális betegség lehet az oka annak, hogy Weither miért nem volt hajlandó enni. Az is lehet, hogy ők csomagolták be lepődőbe Weihert és indultak utána útnak. Ám az sem lehetetlen, hogy valamiképp a rejtélyes nő okozta a vesztüket. Sajnos sokkal több a kérdés, mint a válasz.
 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL