REJTÉLY-MISZTIKA

9 mítosz, ami egyesek szerint magyarázat a természeti katasztrófákra

Istenek és mitikus lények, akik haragjukban vagy épp büntetés okán, de árvízzel, földrengéssel vagy más természeti katasztrófával sújtják az embereket. Gondolod, hogy van igazság bennük vagy nem többek puszta legendánál? Valaha nagyon is hittek abban, hogy ezek a különleges személyek okozzák a természeti katasztrófákat.

Ez a 9 mítosz magyarázatul szolgálhat a természeti katasztrófákra:

A cunamikat a tengeri szellem okozza

A mokenek, akik Mianmar és Thaiföld partjainál élnek, több száz éves legendáik vannak. Az egyik szerint Katoy Oken tengeri szelleme „szörnyhullámokat” (nálunk ez cunamikat jelent) küld, hogy megtisztítsa az embereket szellemileg és fizikailag. Mikor tudták, hogy jön ez a „hullám, amely az embereket eszik”, amiket Katoy Oken küldött összegyűjtötték a fákról leesett kókuszdiókat, hogy azokat vigye el a hullámok a mokenek helyett.

2004-ben a 8,9 nagyságrendű földrengés hatalmas szökőárt váltott ki, amely több országban is eljutott. A hullámok 175 000 embert öltek meg a térségben, és további 125 000 ember eltűnt. Az egyik mintegy 200 fős moken szigeten csak halálos veszteség volt. Csak nem beváltak a kókuszdiók?
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL