Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

8 kísértetiesen elhagyatott bevásárlóközpont - Hátborzongató képsorozat!

Szerző:
Szabó Anna
Miért zárnak be a hatalmas és szebbnél szebb plázák? A folyamatosan ingadozó gazdaság miatt, mert nem bírják felvenni a versenyt a még szebb és még modernebb bevásárlóközpontokkal, némelyik pedig tűz vagy más katasztrófa áldozatául esik. Mi történik ezután a pláza csontvázakkal? Hátborzongató és elhagyatott hellyé válnak, mint ez a 8 kísértetiesen elhagyatott bevásárlóközpont.

Randall Park Bevásárlóközpont, Észak-Randall, Ohio

A Randall Park Mall annyira fontos volt a North Randall város lakóinak, hogy az önkormányzati pecsétben is szerepelt. A "városon belüli városként" elképzelt bevásárlóközpont csúcsszakemberek építették és 1976-ban megnyílt meg. A nyitóünnepségen Dina Merrill színésznő is részt vett. Akkoriban ez volt a világ legnagyobb bevásárlóközpontja, 200 bolttal, mellette egy 14 emeletes lakóházzal, két 20 emeletes irodaépülettel, három mozival plusz egy előadó-művészeti központtal. A városi lakosságból 5 ezer fő tette ki az alkalmazottak számát.
De végül ez is szép lassan hanyatlani kezdett, 2001-től egyre szegényesebbek voltak az eladások. 2003-ra a bevásárlóközpont fele üres volt. Ezt a plázát is megpróbálták felújítani a tulajdonosok, de nem mentek sokra vele. 2009-ben bezárult, és a kollégium költözött együtt két másik fennmaradó boltokba. 2014 márciusában bejelentették, hogy az üres bevásárlóközpontot lebontják egy ipari park számára.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL