REJTÉLY-MISZTIKA

8 dolog, amit érdemes tudni a modern "boszorkány" vallásról, a Wiccáról - Napjainkban is sokan a hívei

A wicca egy újpogány vallás, és a világ számos országában él és aktív. Bár sokan helytelenül modern boszorkányok nevezik, de ez téves, mert ők a wiccák és kész. De tény és való lehetnek köztük olyanok is, akik boszorkánysággal is foglalkoznak, de a kettő nem vehető egy kalap alá. Érdemes képbe kerülnöd a hazánkban is igen népszerű vallással, ezért eláruljuk a 8 legfontosabb tudnivalót róla!

 

A Wiccát elsőként a brit Gerald Gardner kezdte népszerűsíteni 1954-ben.  Napjainkban már több ágazattal bír attól függően ki és milyen stílusban vitte anno tovább (Gardneriánus, Alexandriánus, Kelta, Angol hagyományos, hogy a legismertebbeket említsem).

Maga a Wicca szó, valószínűleg az óangol wicca szóból ered, ami boszorkánymestert vagy varázslót jelentett (ebből származik a modern angol witch, vagyis boszorkány szó is). Gardner elmondása szerint először 1939-ben hallotta a szót a csoporttól, mely beavatta a vallás tanaiba. Hitük elsősorban a természetben és a termékenységben leledzik, illetve az istenekben, mint ahogy ez a következő 8 érdemleges tudnivalóból ki is derül a számodra:

{KEPGALERIA}

4. Warlockok és boszorkányok

Warlocknak (nagyjából azt jelenti „esküszegő) a férfi mágiahasználókat, boszorkányokat szokás hívni, de állítólag a nők is viselhetik ezt a címet. A warlockok hosszú történetre tekintenek vissza a skót történelemben.

Egyesek szerint az esküszegő név arra vonatkozik, hogy megtörték a kapcsolatukat Istennel, amiket a boszorkányságot kezdték gyakorolni. Bár lehet kissé negatívan cseng (mint ahogy sok esetben a boszorkány is) mégis a bevett gyakorlatban ma már arra használják, aki mágiát használ, mindegy, hogy milyet. És itt kell leszögezni azt, hogy nem minden wicca boszorkány és nem is minden boszorkány wicca. Ez mondhatni opcionális.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL