REJTÉLY-MISZTIKA

8 dolog, amit érdemes tudni a modern "boszorkány" vallásról, a Wiccáról - Napjainkban is sokan a hívei

A wicca egy újpogány vallás, és a világ számos országában él és aktív. Bár sokan helytelenül modern boszorkányok nevezik, de ez téves, mert ők a wiccák és kész. De tény és való lehetnek köztük olyanok is, akik boszorkánysággal is foglalkoznak, de a kettő nem vehető egy kalap alá. Érdemes képbe kerülnöd a hazánkban is igen népszerű vallással, ezért eláruljuk a 8 legfontosabb tudnivalót róla!

 

A Wiccát elsőként a brit Gerald Gardner kezdte népszerűsíteni 1954-ben.  Napjainkban már több ágazattal bír attól függően ki és milyen stílusban vitte anno tovább (Gardneriánus, Alexandriánus, Kelta, Angol hagyományos, hogy a legismertebbeket említsem).

Maga a Wicca szó, valószínűleg az óangol wicca szóból ered, ami boszorkánymestert vagy varázslót jelentett (ebből származik a modern angol witch, vagyis boszorkány szó is). Gardner elmondása szerint először 1939-ben hallotta a szót a csoporttól, mely beavatta a vallás tanaiba. Hitük elsősorban a természetben és a termékenységben leledzik, illetve az istenekben, mint ahogy ez a következő 8 érdemleges tudnivalóból ki is derül a számodra:

{KEPGALERIA}

3. Wicca rítusok

Mivel a Wicca egy termékenységi vallás, nagy szerephez jutnak benne a vele kapcsolatos ceremóniák, mint amilyen a sajátságos elnevezésű: wiccaning, ami durván egyfajta wicca keresztelőt jelent, amelynek keretei között megáldják a babát. Fogyó, vagy teliholdkor végzik, és igazodnia kell a gyermek asztrológiai adottságaihoz.  

Bár a ceremónia hasonlatos lehet a keresztényihez, hozzá kell tenni, itt szóba sem jön az eredendő bűn kérdése, itt egyszerű megtisztításról és áldásról van szó.

A kézfogó a hagyományos házasságkötés wicca változata, de van néhány fontos különbség a kettő között. Az első rítusa a kézfogónak az "egy év és egy nap, vagy amíg a szeretet összetart." Ez egyfajta próba házasság a párok számára. Ha egy pár szándékai ugyanolyan erősek a letelt idő után is,  akkor jön már a komoly kézfogó, ami általában magában foglalja a törvényes házasságot.

A harmadik „fokozat”, ami esetleg bekövetkezhet, az a válás, ugyanis saját válási szertartással is rendelkeznek. Itt nincs harc, marakodás az anyagi javakon, ennek a célja, hogy békességben váljanak el a párok és utána is barátok maradjanak.

Ezeken kívül számos ősi kelta ünnepet is megtartanak, mint amilyen Tavaszi napéjegyenlőség az Ostara, A Tavaszi fesztivál, a Beltane vagy a kelta új év, ami egyben a halottak napja, a Samhain.

 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL