Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

7+1 legvérfagyasztóbb rejtély és legenda Madridban

Szerző:
Szabó Anna
Madrid. Szerelem, romantika, salsa, fiesta és pezsgés. Erről írnak az útikönyvek és ez fogad téged, mikor itt vagy. De mi a helyzet azzal, amiről nem írnak az útkönyvek? A máig megoldatlan, kísérteties események, amelyek az évszázadok során szájról szájra öröklődtek? Most felejtsd el Madrid színes és vidám világát és ismerd meg a legismertebb nevezetességeivel kapcsolatos 7+1 hideglelős rejtélyt!

A Macskák

 

A madridiakat sokszor „Gatos”-nak, vagyis macskáknak nevezik. Ennek az eredete az a történet, ami a város arab korszakában játszódik. A 11. században VI. Alfonz visszaakarta venni a várost az arab megszállóktól és mikor serege megközelítette a városkapukat. Az egyik fiatal katona felkapaszkodott a magas falakon úgy, hogy a fal réseibe belevágta tőrjét. Amint átjutott, az őrtoronyba sietett, ahol a mór helyébe a keresztény zászlót tűzte ki.

És mivel egy macska ügyességével vitte véghez ezt a hősies bravúrt, társai elkezdték Macskának becézni, és ez annyira megtetszett mindenkinek, hogy még a családja is felvette ezt a nevet. A madridiak pedig azóta is büszkén viselik a nevet.

 

Forrás: Spanyolorszag.szallas-utazas-ajanlo.com/

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL